Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Vlasti i očevici kažu da je snažan potres koji je pogodio istočni dio Indonezije izazvao paniku među stanovnicima koji su istrčali na otvoreno, a meteorološki i seizmološki zavod objavili su da je potres od 7,2 stupnja po Richteru mogao izazvati i tsunami.


Zasad nema podataka o nastanku velikih valova, a potres se dogodio u 2:43 u nedjelju ujutro po lokalnom vremenu, što je 20:43 u subotu po srednjoeuropskome, 135 kilometara od mjesta Manokwaria, na dubini od deset kilometara.

Vezani članci Snažan potres pogodio Indoneziju (Foto: AFP) - 4 Snažan potres u Indoneziji ubio najmanje jednu osobu: Uništeno više od 30 kuća, ali bez opasnosti od tsunamija Posljedice tsunamija koji je pogodio Indoneziju u rujnu 2018. godine (Foto: AFP) Snažan potres pogodio Indoneziju: Državna agencija za geofiziku izdala upozorenje zbog mogućnosti tsunamija

Hasim Rumatiga, lokalni zdravstveni djelatnik kaže da je struje nestalo i da stanovnici bježe na viši teren. Indonezija je na tzv. Pacifičkom vatrenom prstenu snažne seizmičke aktivnosti. Snažan potres koji je u prosincu 2004. pogodio zapadnu Indoneziju izazvao je tsunami koji je ubio 230 tisuća ljudi.