Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Panika u Indoneziji

Potres od 7,2 po Richteru, očekuje se tsunami

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vlasti i očevici kažu da je snažan potres koji je pogodio istočni dio Indonezije izazvao paniku među stanovnicima koji su istrčali na otvoreno, a meteorološki i seizmološki zavod objavili su da je potres od 7,2 stupnja po Richteru mogao izazvati i tsunami.

Zasad nema podataka o nastanku velikih valova, a potres se dogodio u 2:43 u nedjelju ujutro po lokalnom vremenu, što je 20:43 u subotu po srednjoeuropskome, 135 kilometara od mjesta Manokwaria, na dubini od deset kilometara.

Pročitajte i ovo Potres na Tajvanu Iznad 6,0 prema Richteru Nema mira: Niz snažnih potresa i podrhtavanja pogodilo Tajvan Snažan potres pogodio Filipine Usred noći Potres jačine 6,8 pogodio Filipine: Procjenjuje se mogućnost tsunamija

Hasim Rumatiga, lokalni zdravstveni djelatnik kaže da je struje nestalo i da stanovnici bježe na viši teren. Indonezija je na tzv. Pacifičkom vatrenom prstenu snažne seizmičke aktivnosti. Snažan potres koji je u prosincu 2004. pogodio zapadnu Indoneziju izazvao je tsunami koji je ubio 230 tisuća ljudi.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene