Potres u Turskoj
Potres u Turskoj Foto: Screenshot/EMSC

Potres magnitude 5,7 pogodio je jugoistok turske pokrajine Malatya u utorak, objavio je opservatorij Kandilli i Institut za istraživanje potresa.


Epicentar potresa bio je na dubini oko 5 kilometara, rečeno je. Turska uprava za katastrofe i izvanredna stanja (AFAD) priopćila je da je magnituda potresa bila 5,2.

Vezani članci Marko Bonifačić, privremeni stanar Hostela Arena Stanari koji su nakon potresa morali iseliti iz svojih domova prosvjedovali ispred ministarstva: ''Mi smo ljudi, nismo lutkice'' Novi potres u Zagrebu Zagrepčane uznemirio još jedan potres: ''Streslo je cijelu kuću'', ''Pas je od straha skočio na mene''

Gradonačelnik Puturgea, u epicentru potresa, rekao je za tursku podružnicu CNN-a da je potres izazvao štete, ali da zasad nema izvješća o stradalima.

"Bilo je dosta snažno", "Protreslo je dobro, prestrašeni smo", "Sofa se dugo tresla", "Dobro smo ga osjetili, trajalo je desetak sekundi", "Doma više nema", neka su od iskustava stanovnika s pogođenog područja na stranici EMSC.