Potres u Sloveniji
Potres u Sloveniji Foto: Screenshot/EMSC-CSEM

U utorak u 7:48 nedaleko od Črnomlja u Sloveniji zabilježen je potres magnitude 2,4.


Epicentar potresa koji je zatresao Sloveniju u utorak u 7:48 je na dubini od 2 km, 6 km jugoistočno od Črnomlja u Sloveniji i 63 km jugozapadno od Zagreba. Slovenski mediji javljaju da su potres osjetili stanovnici Črnomlja, Semiča, Metlike i okolnih područja.

Vezani članci Kolinda Grabar-Kitarović i Borut Pahor Slovenija posljednja država koju je posjetila predsjednica: "Borute, veselim se daljnjem razvoju prijateljskih odnosa" Jak vjetar, ilustracija Jak vjetar u Sloveniji: Srušeno stablo ubilo vozača, problemi u prometu, stanovnici bez struje...

Seizmografi procjenjuju da je potres vrlo blizu razini V. stupnja prema europskoj ljestvici potresa. Na toj se razini podrhtavanje tla osjeća u zgradama, mnogi se građani od toga probude, neki budu uplašeni, viseći predmeti se zaljuljaju, a staklo na vratima i prozorima zvecka. Za sada nema informacija o eventualnoj šteti.

Slovenski seizmografi zabilježili su tijekom ponedjeljka još dva slabija potresa. Prvi je bio magnitude 1,4 blizu Kobarida, a drugi 2,3 kod Godoviča.