Sve policijske agencije tragaju u petak po cijeloj BiH za trostrukim ubojicom, bivšim mudžahedinskim borcem u ratu u BiH Edinom Gačićem.

Galerija


Gačić je u ratu bio pripadnik postrojbe 'El mujaheed' Armije BiH koju su uglavnom činili strani islamski borci i koja je poznata po brojnim zločinima i ritualnim ubojstvima, uključujući odsijecanje glava.

Vezani članci Policija u BiH traga za ubojicom Edinom Gačićem (Foto: Armin Durgut/PIXSELL) - 2 U tijeku velika potraga za brutalnim ubojicom: Angažirano dodatnih 130 policajaca, pretražuju se vlakovi... Policija u Suhodolu u BiH (Foto: Armin Durgut/PIXSELL) - 8 Panika u BiH: Četverostruki ubojica u bijegu sije strah, dodatno se osiguravaju škole i vrtići

Za njim tragaju pripadnici lokalne i federalne policije, državne policijske agencije SIPA-e i obavještajno sigurnosne agencije, rekao je glasnogovornik MUP-a Hercergovačko-neretvanske županije Ljudevit Marić.

Dodao je da je Gačić iznimno opasna osoba koja je u dva navrata osuđivana za počinjene ubojstva. Posljednje je počinio u ponedjeljak kada je u jednog muškarca najprije pucao iz vatrenog oružja, a potom ga dokrajčio nožem.

Gačić je krajem rata ubio suborca iz postrojbe nakon čega je osuđen na osmogodišnju kaznu zatvora. Pomilovao ga je 2000. tadašnji predsjednik Federacije BiH Ejup Ganić iz Stranke demokratske akcije i smanjio kaznu zatvora za jednu godinu.

Pošto je izašao iz zatvora 2002. ubio je majku u Zenici te je 2003. osuđen na 20 godina zatvora. Nakon izdržane dvije trećine kazne pušten je iz zatvora u Bihaću. (Hina)