Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Iznimno opasan

U BiH traje potraga za trostrukim ubojicom, mudžahedinom Edinom Gačićem

Specijalna policija BiH (Foto: AFP)
Specijalna policija BiH (Foto: AFP) Afp
Aktualno Galerija Specijalna policija BiH (Foto: AFP) Specijalna policija BiH (Foto: AFP) Foto: Afp +0 SIPA (Foto: ELVIS BARUKCIC / AFP) Galerija 1/2 >>
Sve policijske agencije tragaju u petak po cijeloj BiH za trostrukim ubojicom, bivšim mudžahedinskim borcem u ratu u BiH Edinom Gačićem.

Gačić je u ratu bio pripadnik postrojbe 'El mujaheed' Armije BiH koju su uglavnom činili strani islamski borci i koja je poznata po brojnim zločinima i ritualnim ubojstvima, uključujući odsijecanje glava.

Pročitajte i ovo Nestala djevojčica Danka ugrožavanje istrage MUP se oglasio o nestanku male Danke, uputio važan apel Danka Ilić Nastavlja se potraga Otkriveni sumnjivi detalji nestanka malene Danke, ispred kuće je bager: Roditelji ponovno u policiji

Za njim tragaju pripadnici lokalne i federalne policije, državne policijske agencije SIPA-e i obavještajno sigurnosne agencije, rekao je glasnogovornik MUP-a Hercergovačko-neretvanske županije Ljudevit Marić.

Dodao je da je Gačić iznimno opasna osoba koja je u dva navrata osuđivana za počinjene ubojstva. Posljednje je počinio u ponedjeljak kada je u jednog muškarca najprije pucao iz vatrenog oružja, a potom ga dokrajčio nožem.

Gačić je krajem rata ubio suborca iz postrojbe nakon čega je osuđen na osmogodišnju kaznu zatvora. Pomilovao ga je 2000. tadašnji predsjednik Federacije BiH Ejup Ganić iz Stranke demokratske akcije i smanjio kaznu zatvora za jednu godinu.

Pošto je izašao iz zatvora 2002. ubio je majku u Zenici te je 2003. osuđen na 20 godina zatvora. Nakon izdržane dvije trećine kazne pušten je iz zatvora u Bihaću. (Hina)
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene