Specijalna policija BiH (Foto: AFP)
Specijalna policija BiH (Foto: AFP)

Tijekom istrage utvrđeno je da je inspektor zloupotrijebio pristup policijskim i drugim evidencijama kako bi uzimao podatke koje je koristio prilikom iznude novca od osumnjičenih.


U akciji SIPA-e u petak ujutro uhićen je inspektor te agencije u BiH zbog sumnje da je zloupotrijebio svoj položaj i iznuđivao novac od sumnjivaca koji su u zemlju švercali dodatke prehrani i marihuanu kako bi ih zaštitio od kaznenog progona.

Vezani članci BiH policija, ilustracija (Foto: ELVIS BARUKCIC / AFP) Stravičan zločin: Otac (28) usmrtio petomjesečnog sina jer je bio "iznerviran bebinim plačem" Policija BiH (Foto:PIXSELL/Hrvoje Jelavić) Hrvatska tvrtka pod istragom zbog trgovanja oružjem u BiH: Policija pretražila Ministarstvo obrane zbog ugovora

Uhićeni Darko Marčetić (44) iz Prijedora bio je zaposlen kao inspektor Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u Banjoj Luci.

Tijekom istrage utvrđeno je da je zloupotrijebio mogućnost pristupa policijskim i drugim evidencijama kako bi uzimao podatke koje koristio prilikom iznude novca od osumnjičenih.

Nakon njegova uhićenja inspektori SIPA-e pretražili su objekte i prostorije koje koristi njihov kolega, javlja Dnevni Avaz.

Marčetić će biti predan tužitelju Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju, nakon ćega će se odlučiti o daljnim koracima.

Čuvali strašne tajne: Bilo bi bolje bilo gdje, samo ne u domu – potresne priče bivše domske djece o paklu koji su prošla

Maja Šuput si napravila garderobu poput butika i kupila veš-mašinu koju ne želi dotaknuti