Sjeverna Makedonija primljena u NATO savez
Sjeverna Makedonija primljena u NATO savez Foto: Screenshot

Pošta Sjeverne Makedonije, povodom 9. svibnja, Dana pobjede nad fašizmom u Drugom svjetskom ratu, izdala je poštansku marku s motivom iz Zagreba i kartom Hrvatske. No, potkrala im se velika pogreška.


Povodom 9. svibnja, Dana pobjede nad fašizmom u Drugom svjetskom ratu, Pošta Sjeverne Makedonije je izdala marku u okviru serije "Sjeverna Makedonija u EU - Hrvatska".

Vezani članci Uznemiravanje, ilustracija Skandalozno: U sklopu istrage otkrivene brojne žrtve seksističkog nasilja, osvanule ženske fotografije s brojevima telefona Mario Jurič razgovarao je s Tončijem Prodanom - 2 Analiza masakra u Beču: Stručnjak za nacionalnu sigurnost otkriva i trebamo li u Hrvatskoj strahovati od napada

Na poštanskoj marki, koja je vrlo brzo uklonjena s web stranice Pošte Sjeverne Makedonije, nalazi se karta Nezavisne države Hrvatske. Kako ona izgleda, možete vidjeti na ovom linku.

"Napravili su to s potpunom pogrešnom kartom - kartom 'Velike Hrvatske'. Dizajneri, urednici i direktori marke su navodno nacrtali kartu današnje Hrvatske u sjećanje na vrijeme NDH", piše portal MKD.

Marka je trebala biti promovirana u subotu. Ova pogreška Pošte Sjeverne Makedonije naišla je na ogromno negodovanje i osudu građana i medija Sjeverne Makedonije.