Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Sve veći broj Japanaca osjeća simptome bolesti kretanja zbog stotina popratnih potresa.


'Svjedočimo naglom povećanju broja pacijenata koji se žale na vrtoglavice', objavila je na svojoj internetskoj stranici sveučilišna klinika Mejiro u Tokiju. 'Vjerojatno osjećaju posljedice 'bolesti potresa', stanja sličnog bolesti kretanja', dodaje se. Stanovnici i spasitelji na području sjeveroistočnog Japana, pogođenog razornim potresom magnitude 9 po Richteru 11. ožujka, osjetili su gotovo 400 popratnih potresa jačih od magnitude 5 do ovoga vikenda. Oni slabiji gotovo se niti ne broje.

Vezani članci Potres kod Tuzle (Foto: EMSC) Snažan potres zatresao okolicu Tuzle, osjetio se i u dijelovima Hrvatske Posljedice tsunamija koji je pogodio Indoneziju u rujnu 2018. godine (Foto: AFP) Snažan potres pogodio Indoneziju: Državna agencija za geofiziku izdala upozorenje zbog mogućnosti tsunamija

>> Sam i izgladnio: Nikoga nije susreo od razornog potresa

>> 'Znalo se za potres, mogla se spriječiti nuklearna kriza i smanjiti broj žrtava'

'Bolest potresa' pogađa i ljude u Tokiju, 300 kilometara udaljenom od epicentra. Ovi se simptomi mogu jednostavno ublažiti odmorom i zadržavanjem rutine, poput odlaska na spavanje i ustajanja u otprilike isto vrijeme, kažu liječnici.