Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Sumnjivi paket adresiran na talijanskog premijera Berlusconija eksplodirao je u zračnoj luci u Bologni dok su ga stručnjaci pokušavali otvoriti.


U eksploziji nitko nije ozlijeđen i sadržaj paketa se nalazi na ispitivanju. Paket se nalazio u zrakoplovu koji je iz Atene letio prema Parizu kada ja pilot hitno sletio u Bolognu jer su mu javili da se u zrakoplovu nalazi opasan teret.

Vezani članci Slika nije dostupna Eksplodirala podmetnuta bomba u zgradi grčkog Ministarstva uprave Slika nije dostupna U središtu Atene eksplodirala bomba

>> U paketu za Merkel pronađen eksploziv

>> Grčka: Otkriven paket bomba adresiran na Sarkozyja

>> Grčka: Policija uništila dva sumnjiva paketa u zračnoj luci u Ateni

Jučer je Grčka suspendirala sve prekomorske pošiljke nakon što je u pošti u Ateni otkriveno nekoliko pošiljki s eksplozivnim napravama koji su bili namijenjeni određenim veleposlanstvima i političarima.

Paketi su tako eksplodirali ispred švicarske i ruske ambasade u Ateni, no nije bilo ljudskih žrtava niti veće materijalne štete. Grčka policija na vrijeme je spriječila pakete koji su bili namijenjeni bugarskoj, čileanskoj i njemačkoj mabasadi.

Još dvije su zaustavljene u zračnoj luci u Ateni koje su trebale stići do policijske agencije Europol u Nizozemskoj te Europskom sudu pravde u Luksemburgu. Također, jedan od paketa je došao do Angele Merkel u Berlin, a sve je krenulo kada je spriječena pošiljka namijenjena francuskom predsjedniku Sarkozyu.