Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Pričao sam s Milanovićem, imamo plan C. Popišali su se na sve nas"

Pokušaji napada

Grčka: Policija uništila dva sumnjiva paketa u zračnoj luci u Ateni

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Atenska policija u utorak je uništila dva sumnjiva paketa u zračnoj luci glavnoga grčkog grada, posumnjavši da su povezani s pokušajima napada u ponedjeljak na nekoliko veleposlanstava u Grčkoj, izvijestili su policijski izvori.

U paketima su se nalazile 'knjige' s prostorom namijenjenim skrivanju eksploziva. Jedan je paket bio naslovljen na Europol, čije je sjedište u Nizozemskoj, a drugi na Europski sud pravde u Luxemborugu, izvijestili su mediji. U utorak ujutro dva su paketa s eksplozivom eksplodirala u veleposlanstvima Rusije i Švicarske u Ateni, no na sreću nije bilo žrtava, a još je jedan paket s eksplozivom otkriven i deaktiviran u zgradi vlade u Berlinu.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković navijački sukob Plenković u Ateni nakon sastanka s grčkim kolegom o Boysima: "Vidio sam snimku. Uputili smo im četiri zahtjeva" Požar u Grčkoj Izvan kontrole Vatrena stihija u Grčkoj: Požar opet buknuo, pomoć šalje i Hrvatska

U Grčkoj je u ponedjeljak otkriveno devet paketa s eksplozivom, naslovljenih na adrese više veleposlanstava, među kojima je jedan bio naslovljen na njemačko veleposlanstvo, a drugi na adresu francuskoga predsjednika Nicolasa Sarkozyja.

Grčka policija je izvijestila da su eksplozivni paketi u poštanskim uredima predani u ponedjeljak, istražitelji su ustanovili da je riječ o jednoj organiziranoj grupi, no još nisu otkrili o kojoj je točno riječ te nastavljaju istragu. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene