Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nakon odlaska u mirovinu mnogi se žele odmori, uživati, ali sigurno ne žele i pod stare dane voditi borbu s diskriminacijom. Odlazak u starački dom za stariju homoseksualnu populaciju jedno je od težih životnih iskustava.


Nakon što su se cijeli život borili protiv diskriminacije, skrivali se, a neki čak i strahovali za svoj život, sigurno ne žele na isti način provesti i svoju starost, prenosi CNN.

Vezani članci Dom u Vukovarskoj, Ivan Škaričić Ovo mu je već treća: Ostojić podnio kaznenu prijavu protiv Ivana Škaričića Slika nije dostupna 'Kultura odbacivanja učinila je toliko zla našem svijetu'

Kako bi takvim ljudima pomogli u Njemačkoj je otvorena služba koja brine o potrebama isključivo starije homoseksualne populacije. Tako će u njihove domove svaki dan doći netko s kim će moći popričati bez straha od osuđivanja.

'To su ljudi koji ne žele trpjeti diskriminaciju kakvoj bi najvjerojatnije bili izvrgnuti u staračkom domu. Ovo je samo početak. Već su pokrenuti planovi za otvaranje i izgradnju staračkog doma za homoseksualnu populaciju', rekao je Ottokar Heurig voditelj službe koja se brine za potrebe starije homoseksualne populacije.

Pionirski pothvat u Berlinu izazvao je odobravanje mnogih, a i kako voditelj ove službe kaže, zainteresiranih za njihove usluge je mnogo.