Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Poruka u boci vratit će se svojoj autorici 21 godinu nakon što ju je pustila u lučkom gradu Pictonu na Novom Zelandu, objavila je u ponedjeljak internetska stranica Stuff.


Osmogodišnja Courtney Stevenson poruku je morskim putem poslala u ožujku 1995. godine.

Vezani članci Policija, ilustracija U septičkoj jami u Zagrebu pronašli tijelo muškarca, policijska istraga u tijeku Pronađena vremenska kapsula u Silbi (Foto: Društvo za zaštitu prirodne i kulturne baštine otoka Silbe) - 1 Na otoku Silbi pronađena vremenska kapsula, pogledajte što piše u poruci napisanoj prije gotovo 100 godina

Dva desetljeća kasnije, pronašao ju je lokalni stanovnik Richard Goomes dok je šetao plažom na udaljenim otocima Chatham, istočno od Novog Zelanda. Boca je do tamo preplovila 800 kilometara.

"Iznenadio sam se koliko je stara. Tko zna, možda je bila do Antarktike i nazad", rekao je Goomes za Stuff.

Goomes je sa svojom obitelji pokušao kontaktirati Stevenson preko broja telefona kojeg je zapisala prije toliko godina, no nakon što su shvatili da ta linija više ne postoji, okrenuli su se društvenim mrežama, gdje su je pronašli nakon 12 sati, usprkos tome što je more ispralo njezino prezime na pismu.

Stevenson je na Facebooku objavila kako ne može vjerovati da je njezina poruka pronađena.

"Krasan čovjek na otocima Chatham naišao je na poruku u bocu koju sam poslala s male plaže Shelley u Pictonu kad sam imala osam godina!", napisala je Stevenson.

"Najslađa stvar ikada. Oduševljena sam što su me pronašli", dodala je. (Hina)