Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sukobi i dalje traju

Poruka s Facebooka - 'Ukrajinska vojska neće stati'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ukrajinske snage uspostavljaju kontrolu nad većim dijelom Kramatorska na jugoistoku Ukrajine i proruski pobunjenici drže još samo središnji trg i zgradu gradske vijećnice, prenose u nedjelju ruski mediji.

Ukrajinski ministar unutarnjih poslova Arsen Avakov na Facebooku je najavio nastavak vojne akcije na istoku zemlje uz poruku da ukrajinska vojska "neće stati".

Pročitajte i ovo Sergej Lavrov Komentirao ukrajinski plan Putinov ministar o pregovorima s Ukrajinom: "Ovo je neprihvatljivo" Ilustracija Ruska paravojna organizacija Satelitske snimke otkrile nove građevine u bazi plaćeničke vojske: Posljednjih mjeseci kruže oglasi za novačenje...

Proruski pobunjenici u Kramatorsku kazali su kako je sedam osoba u njihovim redovima izgubilo život u proteklih 24 sata a nekoliko desetaka ranjeno. Ruska Izvjestija piše da je poginulo deset "nenaoružanih civila".

Drugi ruski mediji javljaju da se broj poginulih u ukrajinskoj vojnoj akciji na jugoistoku zemlje popeo na više desetaka.

Taoce nazvao ratnim zarobljenicima pa se predomislio - Nakon rođendana ih pustio!

Prema RIA Novostima proruski pobunjenici tvrde da u Kramatorsku trenutno nema borbi i da je noć protekla relativno mirno.

"Držimo samo centar grada i gradsku upravu", kazao je sugovornik RIA Novosti dodajući da su preostali dio grada zauzele ukrajinska vojska i Nacionalna garda.

Televizija Rosija 24 javlja da se u Kramatorsku, u kojem su prema Avakovu ukrajinske snage zauzele televizijski toranj, isključuju ruski televizijski programi i uključuju ukrajinski.

Ruski mediji navode da su tijekom noći ukrajinske snage krenule na grad Mariupol na jugoistoku Ukrajine i da proruski pobunjenici u gradu pale gume a da gori i nekoliko zgrada.

U gradu Lugansku na istoku zemlje, prema vijestima na lokalnim portalima, pak proruske snage zauzele su ured za novačenje.

Vijesti iz Slovjanska govore da je stanje u tom gradu mirno i da su nakon mirne noći ljudi izašli na ulice te da se otvaraju prodavaonice. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene