Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tovila se bez uspjeha

S fakulteta poručili studentici: Udebljaj se ili otiđi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Frances Chan mjesecima je bezuspješno pokušavala dobiti koji kilogram. Na Yaleu su joj poručili da će morati na dopust ako se ne udeblja.

Frances Chan, 20-godišnja studentica na Yaleu, ima 42 kilograma, a na sveučilištu su joj poručili da se mora udebljati ili uzeti dopust. Posljednjih šest mjeseci pokušavala je 'nabaciti' kilograme. Iako je, kaže, probala sve, od rujna do travnja dobila je tek kilogram.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Osumnjičen kolega iz laboratorija Studentica s Yalea ubijena zbog neuzvraćene ljubavi? Slika nije dostupna Ubijena nestala studentica Na dan vjenčanja pronađena mrtva u zidu Yalea

'Jela sam sladoled dva puta dnevno, jela sam kolačiće, koristila sam dizalo umjesto stepenica. Ali nikako da dobijem na težini', priča studentica, piše gawker.com.

'Moje dijete odbija hranu'

Zdravstveno osoblje Yalea zahtijevalo je i da se djevojka sastane s nutricionistom i stručnjakom za mentalno zdravlje kako bi utvrdili ima li poremećaj u hranjenju. Chan, inače visoka 157 centimetara, tvrdi da ga nema - i njezini roditelji i djedovi i bake sitnije su građe.

Za Huffington Post napisala je tekst pod naslovom 'Sveučilište Yale misli da imam poremećaj u prehrani' u kojem je poručila kako obrazovne ustanove stavljaju prevelik naglasak na indeks tjelesne mase kao mjere za cjelokupno zdravlje.

Njezin argument očito je upalio.

Možda niste znali i da ovo u vašoj kući deblja?

Sada na Yaleu surađuje s novim liječnikom koji smatra da je sveučilište pogriješilo prevelikim fokusiranjem na njezinu težino, te joj se ispričao zbog mjeseci tjeskobe uzrokovanih zahtjevom da nabaci kilograme.

Glasnogovrnik Yalea odbio je komentirati slučaj jer 'sveučilište ne može javno raspravljati o medicinskim tretmanima svakog pojedninog studenta'.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene