Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Obavještajne službe tvrde

U srcu Europe: Raste broj džihadista koji se vraćaju u Njemačku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Broj osoba koje su se vratile u Njemačku iz dijelova Iraka i Sirije u kojima traju sukobi popeo se na 200, rekao je direktor njemačkog saveznog Ureda za zaštitu ustava Hans-Georg Maassen.

Vjeruje se da ih je 70 među njima počinilo ratne zločine na tom području gdje su džihadisti IS-a zauzeli velike dijelove teritorija te ondje vrše teror nad lokalnim civilnim stanovništvom, kazao je Maassen.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna PO UZORU NA PARIZ MOSKVA POSTAJE META? U nekoliko dana niz uhićenja džihadista koji su planirali terorističke napade Slika nije dostupna Dokument nije bio za javnu objavu Njemačka Tursku smatra pomagačicom islamističkih terorista

Broj osoba koje su se vratile iz područja Iraka i Sirije u kojima se vode sukobi, a vjeruje se da su ondje sudjelovali u borbama, porastao je od siječnja kada se govorilo o 150 do 180 ljudi.

Stiže još upozorenja: 'Islamisti bi se mogli umiješati među izbjeglice koje dolaze u Italiju'

"Nemoguće je neprestano provoditi nadzor", rekao je Maassen.

Oko 600 ljudi otišlo je iz Njemačke da bi se pridružilo džihadu IS-a otkad je u lipnju uspostavljen. Dužnosnici obavještajnih službi procjenjuju da je oko 70 od spomenutih 600 poginulo ili je ubijeno u sukobima, od čega 10 u samoubilačkom napadu. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene