Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Klizanje terena

Poplave u Italiji: Dvoje nestalih, vojska pomaže spasilačkim ekipama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novi val poplava pogodio je u ponedjeljak navečer sjeverni dio Italije, pri čemu su u Liguriji nestale dvije osobe, a vojska je onamo u utorak poslala svoje snage kako bi pomogle spasilačkim ekipama i vatrogascima.

"U samo 12 sati na nedavno poplavljenom području palo je 200 mm kiše", rekao je voditelj talijanske civilne zaštite Franco Gabrieli.

Pročitajte i ovo Pitbuli napali dijete tragedija u Italiji Dva pitbula rastrgala 13-mjesečnog dječaka dok se igrao u dvorištu: Majka ga je pokušala spasiti, nju su izgrizli Ilustracija Objavila policija Pronađen muškarac kojeg su tražili u Požegi

Na nekoliko je mjesta u Lombardiji 20-ak km južno od Genove došlo do klizanja terena, a dvije starije osobe smatraju se nestalima. Više desetaka ljudi odande je evakuirano.

Poplave pogodile Italiju, Rim u stanju pripravnosti

Poplave su pogodile i ostale regije poput Pijemonta. Osobito je loše stanje u gradu Verbaniji na jezeru Garda. Pripadnici civilne zaštite za utorak predviđaju i iznimno teško stanje u Toskani.

Italiju je prije mjesec dana pogodilo nekoliko razdoblja iznimno loših vremenskih uvjeta. U poplavama i odronu tla poginulo je više osoba: jedan muškarac u Genovi, žena u Trstu i dvije osobe u Grossetu, a velike poplove uzrokovale su prošli tjedan kaos u Rimu. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene