Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Američki State Department izrazio je u utorak sućut svim žrtvama poplava koje su proteklih dana pogodile Hrvatsku, BiH i Srbiju, iskazavši spremnost za pomoć vladama i stanovništvu tih zemalja kako bi se što prije sanirale posljedice te prirodne katastrofe.


Nastavljamo pratiti stanje i blisko surađujemo s lokalnim vlastima, nevladinim udrugama i međunarodnim donatorima kako bismo koordinirali humanitarnu pomoć ljudima i zajedicama koje su najviše pogođene, navodi se u izjavi glasnogovornice State Departmenta Jen Psaki.

Vezani članci Slika nije dostupna Iz potopljene kuće u Rajevom Selu izvučeno tijelo žene Slika nije dostupna 'Svijeće u stanovima su se gasile. Kao da se s njima gasila nada da će nas naći'

Američka veleposlanstva u BiH i Srbiji pokrenula su procese koji će osigurati dodatna sredstva i resurse kako bi se pomoglo u borbi protiv katastrofe, a USAID je poslao humanitarne stručnjake u BiH i Srbiju kako bi oni pomogli u tim naporima, navodi State Department.

BORBA SE NASTAVLJA Voda iz Gunje prodrla prema Drenovcima, Sl. Brod i dalje ugrožen

State Department je također priopćio da je USAID osigurao spasilačke čamce za BiH, a ministarstvo obrane je stanovnicima pogođenim poplavama poslalo pokrivače, kanistere za vodu i gorivo, grijalice, mobilne kuhinje, generatore i pumpe za vodu.

I vi možete pomoći poplavljenima! Evo što im je sada najpotrebnije!

"Sjedinjene Države spremne su osigurati dodatnu pomoć kad se utvrdi što je još potrebno. U ovim teškim trenucima, mi smo uz narode BiH, Srbije i Hrvatske dok se oni bore protiv ovih poplava bez presedana, i stat ćemo uz njih kad počne obnova", navodi State Department. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook