Stanovnike australskog grada Menindee iznenadile su milijuni mrtvih riba u rijeci. Posljedica je to toplotnog vala.

Galerija Pomor ribe u Australiji +0 Pomor ribe u Australiji

Stanovnici australskog grada Menindee pronašli su milijune mrtvih riba u rijeci. Pomor ribe u velikim razmjerima prvi je put prijavljen u petak ujutro u gradu Menindee u Novom Južnom Walesu.

Državne uprave za rijeke priopćile su da je to posljedica toplotnog vala koji je zahvatio rijeku Darling-Baaka. Mještani kažu da je to najveći pomor ribe koji je pogodio grad. U istom gradu je prije tri godine bio još jedan masovni pomor ribe.

Stanovnik Graeme McCrabb opisao je pojavu kao nadrealnu. S ostalim mještanima očekuje dodatno pogoršanje situacije, jer ribe koje se trenutno raspadaju isisavaju kisik iz vode potreban preostalim živim ribama.

"Možete samo zamisliti da ostavite ribu da trune u kuhinji, sa zatvorenim vratima i bez klima uređaja. Mi ih imamo na milijune", opisao je McCrabb, piše BBC.

Ulovljen plavi jastog FOTO "Dugo lovim, ali ovo nikada nisam vidio": Ribar se pohvalio, šanse za ovakav ulov su jedan prema dva milijuna

Boji se da ljudi više neće moći koristiti vodu za osnovne potrebe. Odjel za primarnu industriju NSW-a, priopćio je da je toplinski val dodatno opteretio sustav koji je imao ekstremne uvjete zbog velikih poplava. U suradnji sa saveznim agencijama pronaći će temeljne uzroke smrti.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju