Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na dan pogubljenja sličnog napadača

Pomahnitali Kinez nožem napao 18 učenika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Muškarac koji je danas upao u jednu osnovnu školu na jugu Kine nožem je napao 18 učenika i jednog nastavnika.

Kineska novinska agencija Xinhua javila je da su žrtve pomahnitalog napadača prevezene u bolnicu, ali nije navela detalje o težini ozljeda.

Pročitajte i ovo Napad na svećenika u Sydneyju Novi napad u Sydneyju UZNEMIRUJUĆE Svećenik napadnut tijekom mise: Izboden nekoliko puta nožem, čuli su se krici u prijenosu uživo Autobusna nesreća, ilustracija U samo dva dana Nova autobusna nesreća u Njemačkoj: Ozlijeđeni deseci učenika

Napadač, muškarac star oko 40 godina, koji je u međuvremenu uhićen, upao je u jednu osnovnu školu u gradu Guangzhou oko 15 sati po lokalnom vremenu i nasrnuo nožem na učenike i nastavnika. Još nije poznat motiv ovog napada.

>> Strijeljan kineski liječnik koji je izbo osam školaraca

Zanimljivo da je napad izvršen istog dana kada je pogubljen muškarac koji je u sličnom napadu prošlog meseca ubio osmoro dece. 42-godišnji Zheng Minsheng je strijeljan u gradu Nanping, nakon što je kineski Vrhovni sud potvrdio kaznu, javlja kineska novinska agencija Xinhua. On je pred mjesec dana na smrt izbo osam male djece u lokalnoj osnovnoj školi.

U Kini je poslednjih godina zabaležena serija napada na škole. Počinioci su uglavnom ljudi koji pate od mentalnih poremećaja kao i osobe sa osobnim problemima. Prije dva tjedna, u južnoj pokrajini Guanshi, jedan mentalno bolestan muškarac sjkirom je usmrtio jedno dijete i staricu i ranio petoro ljudi. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene