Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Razotkrili tajnu mrežu

Poljska uhitila šest ruskih špijuna: Postavili su tajne kamere na važne rute za dostavljanje pomoći Ukrajini

Ilustracija (Foto: Getty Images)
Ilustracija (Foto: Getty Images) Foto: Getty Images
Grupa stranih državljana uhićena je u Poljskoj zbog sumnji da su radili kao ruski špijuni.

Poljska radio postaja RMF FM objavila je da su poljske sigurnosne službe razotkrile rusku špijunsku mrežu.

Šest osoba je uhićeno zbog sumnji da su postavile tajne kamere koje su snimale infrastrukturu koja je korištena za dostavljanje pomoći Ukrajini. RMF FM je izvijestila da su planirali sabotiranje dostave.

Pročitajte i ovo Ilustracija skupina Sandworm Prijeti li Ukrajini novi val napada ruskih hakera? "Jedna skupina priprema se za novu destruktivnu kampanju"

Pročitajte i ovo Dnevnik ruskog vojnika ogromni gubici Pronađen dnevnik ruskog zapovjednika: "115 vojnika krenulo je u napad, tri su preživjela"

Iz radio stanice su također objavili da su strani špijuni kamere postavili na važne željezničke rute u poljskoj provinciji Podkarpackije koja graniči s Ukrajinom. Neke su pronađene i u malom regionalnom aerodromu koji je pretvoren u logistički centar koji se koristi da bi se Ukrajini slala pomoć, izvijestio je BBC.

Desetljećima dug špijunski sukob između Rusije i Zapada se intenzivirao od početka rata u Ukrajini. Poljska je jedna od najvećih saveznica napadnute države i njezine su sigurnosne snage i ranije privodile ljude zbog sumnji na špijunažu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene