Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Poljska bi mogla dopustiti ruske inspekcije oružja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Poljski ministar vanjskih poslova Radoslaw Sikorski je rekao da se Rusiji, kao mjera izgradnje povjerenja, mogu omogućiti inspekcije planiranog proturaketnog sustava SAD-a na poljskom teritoriju.

Poljska ne bi prihvatila trajnu nazočnost ruskih časnika u vojnim postrojenjima ali su moguće inspekcije i nadgledanje, rekao je Sikorski u razgovoru za list Gazeta Wyborcza. No mjere izgradnje povjerenja moraju biti obostrane, dodao je.

Pročitajte i ovo Mariusz Kaminski Stranka Pravo i pravda Bivši poljski ministar započeo štrajk glađu u zatvoru: "Politički sam zatvorenik" Slika nije dostupna Motaki: SAD 'nije u položaju' da napadne Iran

Sikorski je pozdravio odluku Rusije da ponovno dopusti inspekcije baza na svom teritoriju koje su bile prekinute prošle godine kada je Rusija napustila CFE sporazum o nadzoru naoružanja.

Ministar je istaknuo da je Poljska spremna ubrzati donošenje svoje odluke o dopuštenju za postavljanje američkih presretača raketa na svom teritoriju ali samo ako se ispune svi uvjeti. Sikorski je rekao da Poljska nije spremna sudjelovati u plaćanju tog sustava.

U zamjenu za svoju potporu Poljska traži vojnu pomoć SAD-a u modernizaciji njenih oružanih snaga.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene