Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Motaki: SAD 'nije u položaju' da napadne Iran

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iranski ministar vanjskih poslova Manušer Motaki izjavio je da Sjedinjene Države nisu u položaju da zarate protiv Irana te upozorio kako će Teheran uzvratiti na eventualni napad.

'Naše je stajalište jasno: SAD nije u položaju da nameće novi rat u našoj regiji, kada je već zaglibio u iračkom', kazao je Motaki novinarima u UN-u.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Poljska bi mogla dopustiti ruske inspekcije oružja Slika nije dostupna Danska traži obrazloženje za zrakoplove CIA-e na svom teritoriju

No, istaknuo je, Iran je spreman obraniti se u slučaju napada. 

'Prije dvije godine rekli smo Amerikancima što će se dogoditi ukoliko donesu takvu ludu odluku i oni to dobro znaju', rekao je.

Sjedinjene Države i Izrael nisu odbacili mogućnost vojne akcije kako bi se obračunali s, kako tvrde, prikrivenim pokušajima Irana da proizvede nuklearno oružje.

No unatoč prijetnji trećim nizom sankcija Vijeća sigurnosti UN-a, ukoliko Teheran odbije prekinuti svoj program, Motaki je kazao kako njegova zemlja ne vidi razlog da se odrekne svog prava na korištenje energije u civilne svrhe, pa i putem obogaćivanja urana.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene