Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Političari iz RS napustit će institucije BiH bude li kazni zbog reformi policije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijer RS Milorad Dodik u izjavi za Radio Herceg Bosne je zaprijetio da će svi dužnosnici iz RS napustiti državne institucije BiH i podnijeti neopozive ostavke u tim institucijama ako Visoki predstavnik međunarodne zajednice u BiH Miroslav Lajčak smjeni političke dužnosnike za koje se procjeni da su nekooperativni.

Dodik je ovo rekao komentirajući Lajčakovu optužbu da su za neuspjeh reforme policije u BiH najodgovorniji politički čelnici iz Republike Srpske, zbog čega je BiH propustila još jedan rok (15. listopada 2007.) za ispunjenje ključnog uvjeta za potpisivanje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju s Europskom unijom. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Da me Lajčak smjeni pogurao bih se s vojnicima, a novinari bi to snimili' Slika nije dostupna Dodik optužuje zapadne veleposlanike zbog nediplomatskog ponašanja

Lajčak je ranije najavljivao kako bi mogao iskoristiti svoje bonnske ovlasti koje mu omogućavaju kažnjavanje smjenom političara odgovornih za propast policijske reforme.

"Narodna Skupština Republike Srpske i Vlada tog entiteta proglasit će nevažećom bilo kakvu smjenu, ukoliko se Lajčak za nju odluči", rekao je Dodik. 

Po Dodikovim riječima, Lajčaku treba ukinuti ovlasti koje mu
omogućavaju smjenu dužnosnika u BiH. "Mi u Republici Srpskoj imamo svoje glasačko tijelo, imamo svoj narod koji nas podržava", kazao je Dodik komentirajući prijetnje o eventualnoj smjeni političara iz Republike Srpske zbog neuspjeha policijske reforme u BiH.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene