Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Jedanaest tona ljudske plazme, vrijedne 1,4 milijuna dolara, zaplijenjeno je u Poljskoj. Plazmu je prevozila hladnjača, a ukradena je u Njemačkoj, dok je vozač stao kako bi se odmorio.


Plazmu je policija pronašla u Poljskoj, a vjeruje se kako je ukradena kako bi bila preprodana na ilegalnom tržištu. Ukradena plazma trebala je iz Njemačke stići u Austriju, a proizvela ju je američka tvrtka BioLife Plasma Services iz Harrisonburga u Virdžiniji. Zanimljivo je da je kompleks u kojem se nalazi ta tvrtka, u vlasništvu korporacije Baxter International Inc, prenosi Fox News.

Vezani članci Ispovijest Poljakinje koja je pobacila unatoč zabrani - 1 Ispovijest žene koja se morala izboriti za pobačaj jer je on zakonom zabranjen: "Ne bih imala ništa, rodila bih mrtvo dijete, a bol bi bila tisuću puta veća“ Homofobni napad, ilustracija Poljska najavila zabranu usvajanja djece istospolnim parovima: Vladajući smatraju da je to prijetnja rimokatoličkom načinu života

'Najvažnije je da je plazma pronađena i trenutno se nalazi u Baxterovoj podružnici u Beču', rekla je Laura Jacobs, glasnogovornica BioLifea. Poljska policija zasad nikog nije uhitila, no vjeruju kako su kradljivci namjeravali plazmu prodati na crnom tržištu, izjavio je glasnogovornik poljske policije Artur Čorazi.