Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ostala samo spaljena zemlja

ZLATNA GROZNICA Policija uništila cijeli grad: 'Tretiraju nas kao životinje. Kuda ćemo sada?'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rudnici zlata prehranjivali su stotine obitelji koje su ostale bez krova nad glavom.

Deseci naoružanih policajaca i helikopteri obrušili su se na La Pampu, naselje i ilegalni rudnik zlata u amazonskom području Perua. Stotine radnika i njihovih obitelji ostalo je bez krova nad glavom. Trgovine, bordeli, noćni klubovi, sve je uništeno, a nakon što je policija prošla područjem, ostala je samo spaljena zemlja.

Riječ je o vladinoj akciji suzbijanja 55 ilegalnih rudnika oko kojih su nastala nova naselja/gradovi. No, zbog ilegalnih aktivnosti uništeno je područje od 60 tisuća hektara prašume u regiji Madre de Dios. Osim toga, tlo i rijeke zagađeni su visokim razinama žive, a prema izvješću Svjetske zdravstvene organizacije čak 76,5 posto stanovnika ima u tijelu žive više od dozvoljenih vrijednosti. Živa se inače koristi kako bi se sitni komadići zlata odvojili od zemlje.

Pročitajte i ovo Screenshot Zastrašujuća neman VIDEO Otkrivena divovska anakonda iz Amazone: Teška je 200 kilograma, a glava joj je veličine ljudske Slika nije dostupna Brazilska vlada tvrdi Usporeno uništavanje amazonske prašume

Iz Perua u Lijepu našu: Svi je pitaju je li u Hrvatskoj našla ljubav života - no istina je potpuno drugačija

Ipak, ilegalni rudnici prehranjivali su brojne obitelji koje su sada bez prihoda i doma. Mariala Valdez gledala je uništenje svoje kuće.

'Nisu nas tretirali kao ljude. Postupali su s nama kao sa životinjama. Što ćemo sada?', kazala je Mariala, piše Daily Mail.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene