Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stroga cenzura

VIDEO Zbog prosvjeda žena vojnika u Moskvi reagirala policija: Privedeno na desetine novinara

Prosvjednici u Moskvi
Prosvjednici u Moskvi Foto: Yasmina/Platforma X
Ruska policija uhitila je oko 20 novinara, uključujući novinara AFP-a, koji su pratili prosvjed supruga muškaraca mobiliziranih u ratu u Ukrajini u središtu Moskve. Snimke policije koja dovodi novinare do policijskih kombija postale su viralne.

Ruska policija uhitila je oko 20 novinara, uključujući novinara AFP-a, koji su pratili prosvjed u središtu Moskve. U ruskoj prijestolnici prosvjedovale su supruge muškaraca mobiliziranih u ratu u Ukrajini.

Pročitajte i ovo Prosvjed u Njemačkoj Kiša ih nije zaustavila FOTO/VIDEO Masa ljudi na ulicama Berlina: Više od 150 tisuća građana ustalo je protiv mržnje

Snimke koje su se proširile društvenom mrežom X prikazuju policiju kako dovodi novinare, odjevene u žute novinarske prsluke, do policijskih kombija, prenosi Moscow Times.

Već nekoliko tjedana supruge mobiliziranih muškaraca organiziraju prosvjede ispred zidina Kremlja, tražeći povratak svojih partnera kući.

Prosvjed je proizašao iz bijesa rodbine rezervista poslanih u Ukrajinu prema Putinovu dekretu o mobilizaciji iz rujna 2022. godine.

Pročitajte i ovo Ilustracija Pripazite! Još jedna prijevara: Predstavljaju se kao popularno energetsko piće i nude proizvode po abnormalno niskim cijenama

Policija dosad još nije kažnjavala prosvjednike, a ruski državni mediji uglavnom su ignorirali okupljanje žena zbog stroge cenzure. Tema je postala posebno neugodna za Kremlj uoči predsjedničkih izbora u ožujku, na kojima se Putin natječe za peti mandat.

Većina uhićenih su novinari, pri čemu su neki od njih kasnije pušteni.

Moskovsko tužiteljstvo objavilo je da prosvjed nije bio dogovoren s nadležnim tijelima te se smatra nezakonitim okupljanjem.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene