Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Iza dronova mogli bi biti teroristi, ali i obični amateri.


Francuska policija pokušava otkriti tko stoji iza dronova koji su nadlijetali Pariz u noći 23./24. veljače. Nepoznati leteći objekti uočeni su na pet različitih lokacija, uključujući veleposlanstvo SAD-a i Eiffelov toranj.

Prvi je dron uočen nešto iza ponoći, a posljednji u šest sati ujutro, no policija nije utvrdila i točan broj letjelica. Kako god, u Parizu su na velikom oprezu nakon terorističkih napada koji su se dogodili u siječnju, piše Euronews.

S obzirom da je dronove moguće vrlo lako kupiti u trgovini, pariška policija nije sigurna radi li se o profesionalcima ili o običnim amaterima, možda i tinejdžerima koji su sposobni njima upravljati.

Vezani članci Škola u kojoj je ubijen učitelj povijesti Policija uhitila članove obitelji napadača iz Pariza, objavljen i video njegova smaknuća Padobranci Padobranci pri skoku zapeli za zrakoplov, snimka mučne borbe za život postala hit na društvenim mrežama

Istražitelji strahuju od 7-minutnog videa koji bi se mogao pojaviti na internetu

U listopadu prošle godine policija je uhitila tri osobe u blizini nuklearke koji su imali dron. Inače, bilo kakva prelijetanja u Parizu su zabranjena na visini ispod šest kilometara, a prvi je dron bio na samo 100 do 300 metara iznad američke ambasade. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook