Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U Novom sadu

Policija pretražuje kuće Hadžićevih rođaka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Srbijanska policija vrši pregled dviju kuća bliskih rođaka haaškog optuženika Gorana Hadžića, priopćilo je srbijansko tužiteljstvo za ratne zločine.

Cilj akcije je potraga za dokazima i tragovima koji bi ukazali na osobe koje mu eventualno pomažu u skrivanju i koje bi mogle pomoći u lociranju i pronalaženju Hadžića, jednog od dvojice preostalih haaških bjegunaca. Akcija se provodi na temelju naredbe tužitelja za ratne zločine Vladimira Vukčevića, navodi se u priopćenju. Kako doznaje televizija B92, akcija je provedena u Novom Sadu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Reagirali Iskorak i Kontra Kontra: Nogometaš brutalno pretukao vojnog invalida homoseksualca Slika nije dostupna Patrick Robinson o haškim bjeguncima 'Mladić i Hadžić će potpasti pod 'okončanje nedovršenih poslova''

>> 'Mladić i Hadžić će potpasti pod 'okončanje nedovršenih poslova''

Po optužnici ICTY-a protiv bivšeg čelnika pobunjenih Srba u istočnoj Slavoniji Gorana Hadžića, objavljenoj sredinom srpnja 2004., Hadžić se tereti za ratne zločine nad Hrvatima i drugim nesrbima na okupiranom području od sredine 1991. do kraja 1993. godine.

Hadžića se u 14 točaka tereti za zločine protiv čovječnosti i kršenje ratnog prava i običaja počinjene progonom Hrvata i drugih nesrba, istrjebljenjem i ubojstvima, pritvaranjem, mučenjem, nehumanim postupcima, deportacijama, bezobzirnim uništavanjem sela, vjerskih i kulturnih objekata te pljačkom imovine.(Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene