Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Policija u australskoj državi New South Walesu dobila je naredbu da puca u naoružane ekstremiste čim ih uoči, prenose u utorak mediji.


Dugotrajna policijska praksa okruživanja napadača te pregovora s njima odbačena je nakon terorističkih napada u Parizu.

Vezani članci Pucnjava u zagrebačkim Dugavama - 6 Drama u Novom Zagrebu, čuo se pucanj: Policija na terenu, ozlijeđen muškarac Iustracija Muškarac razdvajao maloljetnike koji su se tukli, jednog posjeo u auto pa se posvađao s njegovim ocem

Objavljujući novu politiku zapovjednik policije u toj australskoj državi Nick Kaldas kazao je da su pripadnike policije obučili instruktori FBI-a da na napade odgovore prema američkom modelu vojne akcije, prenosi ABC.

SNIMKA KOJA JE POTRESLA SVIJET Otkrio kako je spasio trudnicu koja je visjela s prozora

"Bili bismo ludi da i dalje govorimo da ćemo okružiti i pregovarati", kazao je Kaldas.

"Možda će biti slučajeva kad policija mora djelovati umjesto da okruži lokaciju i pokuša pregovarati s ljudima koji, kao što smo vidjeli u Francuskoj, ne pregovaraju".

Šef australskih obavještajnih službi Duncan Lewis kazao je u ponedjeljak da ne može jamčiti da neće biti terorističkih napada u Australiji u budućnosti.

U proteklih godinu dana tri su napada u toj zemlji završila sa smrtnim posljedicama a tri su onemogućena, prema Lewisu. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook