Kaos u Venezueli (Foto: AFP) - 2
Kaos u Venezueli (Foto: AFP) - 2 Foto: Afp

Venezuelske snage reda blokirale su u utorak pristup u Narodnu skupštinu, jedinu instituciju koju kontrolira oporba predsjedniku Nicolasu Maduru čija vlast nastavlja ofenzivu protiv oporbe okupljene oko Juana Guaidoa, dva tjedna nakon neuspjele pobune.


Od utorka u zoru, policija, Bolivijska nacionalna garda i obavještajne službe (Sebin) postavljeni su oko Savezne palače i zabranjuju pristup zastupnicima i novinarima, javlja AFP.

Vezani članci Maduro s putovnicama muškaraca koji su ga htjeli oteti Uhićena dvojica Amerikanaca i 11 drugih osoba: Planirali otmicu venezuelanskog predsjednika, on tvrdi da iza svega stoji Trump Juana Guaidoa napali prosvjednici "Ubojico! Izdajniče!": Lider opozicije vratio se u Venezuelu, žestoko ga napali već na aerodromu

Zastupnici su trebali raspravljati o procesu protiv deset njihovih kolega koje pravosuđe optužuje da su "aktivno" podržali neuspjelu pobunu 30. travnja, na koju je pozvao Juan Guaido.

Vlada Nicolasa Madura pokušava "oteti zakonodavnu vlast, dok se diktator sklonio u palaču u kojoj se ne bi smio nalaziti i boji se svih koji ga okružuju", napisao je Guaido na Twitteru.

Nakon poziva na pobunu prije dva tjedna, vlast usmjerava svoju ofenzivu na skupštinu, jedinu instituciju koja joj izmiče i progoni "izdajice" koje drži odgovornima za tu operaciju. (Hina)