Kaos u Venezueli (Foto: AFP) - 2
Kaos u Venezueli (Foto: AFP) - 2

Venezuelske snage reda blokirale su u utorak pristup u Narodnu skupštinu, jedinu instituciju koju kontrolira oporba predsjedniku Nicolasu Maduru čija vlast nastavlja ofenzivu protiv oporbe okupljene oko Juana Guaidoa, dva tjedna nakon neuspjele pobune.


Od utorka u zoru, policija, Bolivijska nacionalna garda i obavještajne službe (Sebin) postavljeni su oko Savezne palače i zabranjuju pristup zastupnicima i novinarima, javlja AFP.

Vezani članci Kaos u Venezueli (Foto: AFP) - 2 Pet poginulih i 233 uhićenih u sukobima prošloga tjedna u Venezueli, Maduro obećao da će kazniti izdajice Kaos u Venezueli (Foto: Provjereno Nova TV) - 3 U Venezueli stanje nikad gore, narod umire od gladi: "Nema se što više čekati, samo smrt, budućnosti nema!"

Zastupnici su trebali raspravljati o procesu protiv deset njihovih kolega koje pravosuđe optužuje da su "aktivno" podržali neuspjelu pobunu 30. travnja, na koju je pozvao Juan Guaido.

Vlada Nicolasa Madura pokušava "oteti zakonodavnu vlast, dok se diktator sklonio u palaču u kojoj se ne bi smio nalaziti i boji se svih koji ga okružuju", napisao je Guaido na Twitteru.

Nakon poziva na pobunu prije dva tjedna, vlast usmjerava svoju ofenzivu na skupštinu, jedinu instituciju koja joj izmiče i progoni "izdajice" koje drži odgovornima za tu operaciju. (Hina)