Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pokrenuta istraga

Policajac ubio dječaka nakon što je u njega uperio lažni pištolj: "Izgledao je kao pravi, ali ispaljuje samo kuglice"

Američka policija, ilustracija
Američka policija, ilustracija Foto: Afp
Američki policajac ubio je dječaka koji je u njega uperio repliku pištolja.

Trinaestogodišnji dječak koji je imao repliku vatrenog oružja preminuo je nakon što ga je policija u državi New York ustrijelila, rekli su američki dužnosnici.

Do pucnjave je došlo nakon što su policajci u petak navečer zaustavili dvojicu mladića u sklopu istrage pljački u Utici, oko 385 kilometara sjeverozapadno od New Yorka.

"Pristupili su im jer su odgovarali opisima osumnjičenika za pljačke. Jedan od njih je pobjegao prije nego što je prema policajcima uperio nešto što je izgledalo kao pištolj", rekao je načelnik policije Utice Mark Williams.

Pročitajte i ovo Incident na biciklijadi Oglasila se policija Udruga veterana: "Napao nas je čovjek koji mrzi Hrvate, gazio je biciklistkinju i vukao je automobilom"

Video na društvenim mrežama prikazuje dječaka kojeg policajac prati i obara na tlo. Dva policajca su ih sustigla, nakon čega se čuo pucanj.

"Dječak je pogođen u prsa nakon što je jedan od policajaca ispalio jedan hitac u njega", objasnio je Williams.

Pronađena replika pištolja

Tinejdžer, u lokalnim izvještajima imenovan kao Nyah Mway, inače izbjeglica iz Mjanmara, dobio je prvu pomoć na licu mjesta, ali je kasnije preminuo u bolnici.

"Policajci su pronašli repliku Glock 17 Gen 5 pištolja s odvojivim spremnikom", rekao je Williams.

"Lažni pištolj je imao oznake, potpise, odvojivi spremnik i serijske brojeve poput Glocka. U svakom pogledu izgledao je kao stvarno vatreno oružje. Ipak, na kraju, ispaljuje samo kuglice", objasnio je je policijski glasnogovornik poručnik Michael Curley.

Policajci koji su sudjelovali u incidentu stavljeni na dopust uz plaću, izvijestio je Sky News.

Pročitajte i ovo Ilustracija Uputili savjete građanima Hitnjaci imaju pune ruke posla: "Samo prošle noći smo imali čak 80 intervencija"

Tijekom sastanka u gradskoj vijećnici u subotu, gradonačelnik Michael Galime rekao je da razumije važnost ove situacije.

"Sve će biti objavljeno. I svi u ovoj prostoriji i cijela zajednica imat će pristup svim tim informacijama", najavio je.

Dodao je da će grad biti transparentan u svojoj istrazi i da će se on i drugi dužnosnici privatno sastati s obitelji tinejdžera i ostalim članovima zajednice.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene