Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prijeti im godina dana zatvora

Pohvalili se na Facebooku: Lovci koji su ubili zaštićenog risa pod policijskom istragom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija u Fojnici u središnjoj Bosni u petak je ispitala četvoricu lovaca koji su ranije ovog tjedna ustrijeli risa, a istraga o cijelom slučaju će se nastaviti, prenijeli su lokalni mediji u BiH.

Glasnogovornik policije županije Središnja Bosna Rusmir Prohan potvrdio je kako su ispitani i predstavnici lovačkog društva "Divokoza" iz Fojnice čiji su članovi lovci koji su ustrijelili zaštićenu životinju, prenosio je "Dnevni avaz" na svojim internetskim stranicama.

Pročitajte i ovo Ilustracija Kaznena prijava Na aerodromu u Zadru uhvaćeno dvoje mladih Rusa: Policija odmah posumnjala da nešto nije u redu Ivica Kropek, voditelj Službe općeg kriminaliteta policije Dva ubojstva Osumnjičeni za ubojstvo supruge imao je dozvolu za oružje, a policija otkrila i što se zna o ubojstvu na Srednjacima

Iz policije su potvrdili kako bi u ovom slučaju lovci uz novčanu mogli "zaraditi" i kaznu zatvora do godinu dana.

Cijeli slučaj u javnost je dospio kada su lovci na jednoj društvenoj mreži objavili fotografiju s ustrijeljenim risom. Ta je divlja životinja u BiH iznimno rijetka i zaštićena je zakonom o lovstvu Federacije BiH.

Ubili zaštićenog risa pa se pohvalili na 'Fejsu', prijeti im zatvor

Zbog slučaja koji je dobio neočekivane razmjere izvanredno je zasijedala i uprava lovačkog društva "Divokoza" pri čemu je odlučeno da se dvojica lovaca koji su ubili risa suspendiraju iz članstva do okončanja istrage.

"Lovci su mislili da se najvjerojatnije radi o divljoj mački pa su pucali", prenio je rezultate "saslušanja" lovaca predsjednik fojničkog lovačkog društva Mensur Softić.

Dokazom neznanja lovaca Softić smatra i činjenicu da su se oni pohvalili ulovom time što su objavili svoju fotografiju s ustrijeljenom životinjom.

Do okončanja policijske istrage tijelo risa ostaje u posjedu lovačkog društva iz kojega su najavili kako ga kane pokloniti prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Sarajevu radi proučavanja. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene