Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

56-godišnji Thomas Spoors ukrao je novac namjenjen pogrebu svoje 6-godišnje unuke koja je poginula u stravičnoj nesreći s roštiljem. Sve to je uradio kako bi se, navodno, mogao kladiti na konjskim utrkama.


Pohlepni djed provalio je u stan svoje kćeri Suzanne Davies i ukrao stotine funti ušteđevine nakon što je Shannon izgubila bitku za život.

Vezani članci Hitna pomoć, ilustracija Tragedija kod Daruvara: Šestogodišnje dijete poginulo nakon što je na njega naletio traktor Slika nije dostupna Milijuni na ispraćaju: 'Chavez živi! Revolucija se nastavlja!'

Ušteđevina je bila namjenjena za kupovinu božićnih poklona, ali nakon Shannonine smrti, njezina majka Suzanne i partner Glyn Gaskell su s polovicom novca odlučili platiti troškove pogreba. Obitelj će tako morati izdvojiti više od 1000 funti za troškove sahrane.

Pohlepni djed ukrao je oko 500 funti, a do sada je vratio samo 250.

Ljutita obitelj obavještena je da će ostatak novca morati tražiti sudskim putem.

Spoorsa, koji ima problema s alkoholom i boluje od epilepsije, je susjed primjetio u blizini stana njegove kćeri, prepoznao ga, nevino i ne razmišljajući, pomogao mu da se popne kroz otvoren prozor na prvom katu, jer mu je ovaj rekao kako je u stanu ostavio svoju kreditnu karticu.

Nakon što mu je pomogao i ostavio ga samog, susjed je postao sumnjičav jer je čuo veliki prasak iz stana.

'Otišao je natrag i upitao Spoorsa pljačka li on to stan svoje kćeri, na što mu je ovaj odgovorio: 'Da, ne govori nikome o tome, i posluži se i ti'', rekao je tužitelj Mike Ardern.

Djed je uhićen, a iako je priznao zločin, ističe kako se ne sjeća kako ga je počinio.

Spoors je kažnjen s šest mjeseci dobrotvornog rada, te četiri mjeseca nadzora, a mora i vratiti ukradeni novac.