Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najgore na sjeveru

Sve veća kriza u pojasu Gaze: Palestinci umiru od gladi, Izrael ne odustaje od vojne operacije

Aktualno Galerija Stanovnici Gaze - 2 Stanovnici Gaze - 2 Foto: Dnevnik Nove TV Stanovnici Gaze - 1 Stanovnici Gaze - 1 Foto: Dnevnik Nove TV Dostava humanitarne pomoći ljudima u Gazi - 2 Dostava humanitarne pomoći ljudima u Gazi - 2 Foto: Dnevnik Nove TV +0 Dostava humanitarne pomoći ljudima u Gazi - 1 Galerija 1/4 >>
Pogoršava se humanitarna kriza u pojasu Gaze. Napori na dostavi pomoći se pojačavaju, ali i dalje je znatno ispod potreba. Glad prijeti više od dva milijuna ljudi.

Zrakoplovi s humanitarnom pomoći nadlijeću pojas Gaze i izbacuju svoj dragocjeni teret. Izgladnjeli Palestinci odmah se okupljaju oko paketa. Glad prijeti više od dva milijuna ljudi. Palestinski izvori tvrde da je već zabilježeno 20-ak smrtnih slučajeva od gladi i dehidracije. Najkritičnije je na sjeveru pojasa Gaze.

Većina stanovništva napustila je to područje i utočište potražila u Rafahu na jugu pojasa. Unatoč kritikama iz inozemstva, izraelska vlada planira premjestiti oko milijun i pol ljudi u humanitarne enklave i nastaviti s vojnim operacijama. 

Istovremeno, obitelji Izraelaca koje je Hamas oteo u upadu na jug Izraela prije više od šest mjeseci, imaju druge prioritete.

Više u videu.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene