Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Na YouTubeu se pojavila i prva amaterska snimka ispred kino dvorane u Aurori, gdje se dogodio pravi masakr.


Video prikazuje paniku posjetitelja ispred kino dvorane, a može se vidjeti i nekoliko ranjenih posjetitelja.

Vezani članci Slika nije dostupna Colorado: Najmlađa žrtva imala 6 godina! Slika nije dostupna Otac bebe: 'Samo smo htjeli pogledati Batmana s djecom'

>> UŽIVO Krvava projekcija Batmana: Najmanje 10 mrtvih i deseci ranjenih!

Mediji prenose kako je najmanje 12 osoba ubijeno i 38 ranjeno u pucnjavi tijekom večernje projekcije novog filma o Batmanu u lokalnom trgovačkom centru u predgrađu Aurore. Najmanje troje ozlijeđenih nalazi se u kritičnom stanju.

Brenda Stuart, novinarka lokalnog radija, javlja kako policija pretražuje kino jer sumnjaju da postoji i druga eksplozivna naprava. Jedan osumnjičeni je navodno uhićen, a za drugim se traga. 'Pucnjava je počela oko ponoći. Mnogi posjetitelji su isprva mislili da je to dio filma. Policija ozlijeđene u bolnicu prevozi svojim automobilima, ne čekaju vozila hitne pomoći. Nastao je potpuni kaos, ljudi su očajnički pokušavali pobjeći', kazala je Stuart.

Svjedoci mislili kako je riječ o predstavi za javnost

Svjedok masakra, Paul Otermat, rekao je za Sky News kako su on i njegova djevojka pomislili da se radi o nekakvoj vrsti showa za javnost. Tad je ugledao čovjeka u dugom kaputu kako ulazi u kino i baca neku napravu, za koju vjeruje da je bila suzavac.

'Tada je počeo pucati po svima u dvorani. Moja djevojka je vidjela tu napravu na podu i iz nje se još uvijek pjenilo... Potrčali smo kroz predvorje i začuli još pucnjeva, a zatim smo istrčali na parkiralište, sjeli u automobil i otišli', ispričao je Otermat. Preživjeli su jer su se nakon prvog pucnja bacili na pod kino dvorane, prije nego su počeli bježati van.

Razvoj događaja i prijenos uživo pratite na Dnevnik.hr-u.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.