Obavijesti Video Pretražite Navigacija
24-godišnjak uhićen

Prva fotografija osumnjičenog za pokolj na premijeri Batmana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najmanje 12 osoba je ubijeno i još 38 ih je ranjeno u pucnjavi u predgrađu Denvera u Coloradu, a objavljena je i prva fotografija osumnjičenog.

Sveučilište u Coloradu objavilo je fotografiju 24-godišnjeg Jamesa Holmesa, uhićenog za napade na premijeri Batmana, prenosi CNN.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Dolazi Barack Obama Colorado: Najmlađa žrtva imala 6 godina! Slika nije dostupna Pokolj na premijeri Batmana Svjedočanstvo Hrvatice iz Colorada: Ljudi su u strahu od novog napada

Holmes je u pucnjavi koja se dogodila nešto iza ponoći tijekom premijere novog Batmana u lokalnom trgovačkom centru u predgrađu Denvera Aurori ubio 12 osoba. Među njima je i tromjesečna beba. Ozlijeđeno je 38 osoba.

>> POGLEDAJTE kaos i paniku nakon masakra na projekciji Batmana

>> Bijela kuća: Napad u Coloradu vjerojatno nije povezan s terorizmom

'Svi ozlijeđeni imaju rane od vatrenog oružja', kazao je glasnogovornik Sveučilišne bolnice u Coloradu. 'Dovozili su ih i policija i hitna pomoć, a neki su došli i pješice'.

Jedan svjedok je rekao kako je vidio policajca koji je nosio djevojčicu u dobi od oko 9 godina koja je na leđima imala ranu od metka. 'Nije se micala', kazao je svjedok. Poginuli i ozlijeđeni su u dobi od 3 mjeseca do 45 godina.

Na ponoćnoj projekciji Batmana, muškarac, odjeven u dugi kaput, upao je u dvoranu kroz izlaz za nuždu te bacio suzavac, stavio gas masku i počeo pucati po posjetiteljima kina. Nakon toga je uslijedila i eksplozija.

'Pucnjava je počela oko ponoći. Mnogi posjetitelji su isprva mislili da je to dio filma', kazala je Brenda Stuart, novinarka lokalnog radija.

Na parkiralištu trgovačkog centra uhitili su naoružanog muškarca koji je nosio pancirku. 'Nije se opirao uhićenju', rekao je glasnogovornik policije Frank Fania te dodao da su kod uhićenog pronađeni jurišna puška, sačmarica i pištolj. Još jedan pištolj je pronađen u kinu.

Nakon što je uhićen, osumnjičeni je policiji rekao da u stanu ima još eksplozivnog materijala. Policija je potom otišla u stambenu zgradu, oko 7 kilometara od trgovačkog centra gdje se pokolj dogodio, u kojoj muškarac stanuje i odmah je cijelu evakuirala. U stanu su pronašli eksploziv. Stručnjaci su utvrdili da je riječ o sofisticiranim napravima, čija će deaktivacija zbog složenosti potrajati. U istragu se uključio i FBI.

Obama se osvrnuo na napad

Bit će drugih dana za politiku, danas je dan za molitvu i razmišljanje, rekao je američki predsjednik Barack Obama na skupu u sklopu njegove predsjedničke kampanje.

'Jutros smo se probudili uz vijest o tragediji koja nas podsjeća na to samo ujedinjeni kao obitelj. Još prikupljamo sve činjenice koje su se dogodile, ali znamo da je osumnjičeni uhićen i da je federalna vlada spremna učiniti sve da se zaštite ljudi', rekao je Obama te dodao: 'Srce nam je slomljeno. Takvo zlo je besmisleno i izvan razuma, nikada nećemo razumjeti što nagna nekoga da oduzme nečiji život.'

Predgrađe Denvera Aurora je samo 20-ak kilometara udaljeno od Littletona, poprišta masakra u srednjoj školi Columbine koji se dogodio u travnju 1999. Dvojica učenika, Eric Harris i Dylan Klebold, ubili su 12 učenika i jednog nastavnika i ozlijedili još 24 učenika. Napadači su nakon toga počinili samoubistvo.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene