Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Mladi otac i majka ispričali su kako su pobjegli iz kina sa svojom 4-mjesečnom bebom nakon što je James Holmes počeo pucati u kinu u predgrađu Denvera.


24-godišnji student medicine ubio je 12 i ranio 58 osoba u suludoj pucnjavi u predgrađu Denvera Aurori. Na ponoćnoj premijeri Batmana, muškarac odjeven u dugi kaput upao je u dvoranu kroz izlaz za nuždu te bacio suzavac, stavio gas masku i počeo pucati po posjetiteljima. Nakon toga je uslijedila i eksplozija. Policija ga je uhitila na parkiralištu.

>> Prva fotografija osumnjičenog za pokolj na premijeri Batmana

Vezani članci Zapaljeni motor Motor zrakoplova raspadao mu se pred očima, uspio je snimiti jeziv prizor Slika nije dostupna Prva fotografija osumnjičenog za pokolj na premijeri Batmana

>> POGLEDAJTE kaos i paniku nakon masakra na projekciji Batmana

>> Novinarka preživjela masakr u Torontu, ali ne i pokolj u Coloradu

Jamie Rohrs i njegova zaručnica Patricia Legarreta, oboje 25-godišnjaci, otišli su u kino s 4-mjesečnim Ethanom i njegovom 4-godišnjom sestricom Azerijom. Uživali su u filmu kada je počela pucnjava.

'Beba je u tom trenutku bila u mojem naručju. Nastao je kaos. Ljudi oko nas su vrištali i padali na pod kao muhe, sve je bilo kao u nekom snu', ispričao je Rohrs.

Njegova zaručnica je lokalnim medijima ispričala kako je u nozi imala gelere, od butine pa skroz do zgloba. Dok je ležala na podu kina vidjela je svoju bebu na podu u blizini stepenica. Zgrabila je Etana i Azeriju i potrčala prema izlazu. 'Nisam ni pogledala svoju nogu dok nismo stigli na parkiralište. Nisam imala vremena razmišljati o ničem drugom nego o tome da spasim svoju djecu', rekla je Legarreta. 

Njezin zaručnik je za ABC rekao kako su nedavno preselili u Denver iz Novog Meksika te da nikako ne mogu vjerovati kakva se tragedija dogodila za vrijeme najobičnije projekcije u kinu. 'Nismo izašli van piti ili tulumariti, išli smo pogledati Batmana sa svojom djecom. Zaista ne mislite da biste na takvom mjestu mogli biti upucani'.

>> 'Da smo vidjeli ubojicu u lisicama, ne bi stigao do policijskog vozila'

Policijski načelnik Raymond Kelly je rekao kako je Holmes kosu obojao u crveno te da se policiji predstavio kao Joker, negativac iz Batmana. Policija je pronašla jurišnu pušku, sačmaricu i dva pištolja marke Glock koje je Holmes legalno kupio u posljednja dva mjeseca. Osim toga, legalno je putem interneta kupio više od 6.000 komada streljiva i to u lokalnim prodavaonicama oružja. Kupio je 3.000 metaka za Glock i 3.000 metaka za automatsku pušku.

Robert Holmes, otac ubojice, ukrcao se u avion u San Diegu u petak navečer i poletio za Denver. Policija ga je ispratila iz doma u Kaliforniji, a ubojičina majka, inače medicinska sestra, ostala je u kući s Jamesovom mlađom sestrom. Otac ubojice ništa nije želio komentirati, no obitelj je poslala priopćenje za javnost. 'Naša srca i misli su s obiteljima žrtava, njihovim rođacima i prijateljima. Molimo da mediji poštuju našu priovatnost u ovim teškim vremenima', stoji u priopćenju obitelji Holmes. 

Ovaj je događaj ponovno potaknuo raspravu o legalnosti nošenja oružja u Sjedinjenim Državama.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.