Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kakvo trolanje

"Dođi u Bahmut, imaš puno ratnog iskustva": Brutalno sprdao ruskog ministra, nakon ovoga - nema više povratka

Ruski ministrar obrane Sergej Šojgu
Ruski ministrar obrane Sergej Šojgu Foto: Afp
Šef Wagnera Jevgenij Prigožin poslao je pismo ruskom ministru Sergeju Šojguu.

Šef Wagnera Jevgenij Prigožin još je prošlog tjedna izjavio da će povući svoju privatnu vojsku iz brutalne borbe za istočni ukrajinski grad Bahmut te se požalio da ruski ministar obrane Sergej Šojgu i načelnik vojske Valerij Gerasimov nisu opskrbljivali njegove trupe streljivom.

Iako je povukao zapovijed o povlačenju, nije stao s kritikom ruske vlasti. Tjednima se žali da rusko ministarstvo obrane ne dostavlja dovoljno streljiva njegovim plaćenicima, a sada je objavio i pismo u kojem cinično poziva Šojgua da posjeti Bahmut.

Pročitajte i ovo Jevgenij Prigožin nove prozivke Prigožin poludio, zaprijetio predsjedniku europske države: "Kliještima ćemo ti izvaditi zube iz tih odvratnih usta"

Pročitajte i ovo Jevgenij Prigožin Nikad oštriji VIDEO Pogledajte kako se šef Wagnera brutalno ruga Putinu: Nazvao ga djedom, šup*om

"Dragi Sergeju Kužugetoviču,

trenutačno postrojbe privatne vojne kompanije Wagner kontroliraju više od 95 posto naselja Bahmut i nastavljaju ofenzivne operacije s ciljem potpunog oslobođenja. Na bokovima Wagnera, gdje su locirane snage Oružanih snaga Ruske Federacije, neprijatelj je pokrenuo seriju uspješnih protunapada. 

 

 

Uzevši u obzir trenutačnu tešku operacijsku situaciju, baš kao i vaše brojne godine iskustva u borbenim operacijama, pozivam te da dođeš na teritorij Bahmuta, koji je pod kontrolom paravojnih postrojbi Ruske Federacije, i neovisno procijeniš trenutačnu situaciju. Hvala ti unaprijed, očekujem tvoj pristanak", piše u pismu ruskom ministru.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene