Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Podrhtavanje tla za vrijeme jakog potresa od 7,0 po Richteru koji je pogodio sjeveroistočni Japan snimilla je grupa volontera.


Volonteri koji u gradu Ishinomakiju u prefekturi Fukushima rade na uklanjanju štete koji je prouzročio razoran potres i tsunami koji je pogodio Japan 11. ožujka nakon upozorenja na opasnost od tsunamija sklonili su se na 4. kat obližnje zgrade, slušali radio i snimili podrhtavanje. 

Vezani članci Požari bjesne u Australiji (Foto: AFP) Požari bjesne istočnom obalom Australije: Proglašeno izvanredno stanje, poginulo je troje ljudi Slika nije dostupna Potres jačine 5,3 pogodio japanski okrug Fukushimu

Potres je bio magnitude 7,0 prema Richteru i dogodio se na dubini od 10 kilometara od sjeveroistočne obale. Japanska meteorološka agencija upozorila je na mogući tsunami od pola metra, a mediji javljaju da je duž sjeveroistočne obale zabilježen tsunami od 10 centimetara.

Zbog novog potresa radnici u nuklearki su evakuirani, a iz tvrtke Tokyo Electric Power, koja upravlja Fukushimom, kažu da nema znakova novih oštećenja na nuklearki u kojoj radnici pokušavaju izgraditi sustav hlađenja za stabiliziranje reaktora.