Napad Sjedinjenih Američkih Država, Velike Britanije i Francuske trajao je sat vremena. U napadu su uništene dva postrojenja za skladištenje kemijskog oružja i jedan znanstveno-istraživački centar.

Galerija


Mete udara bile su tri lokacije u Siriji. Prva se nalazi u glavnom sirijskom gradu Damasku i riječ je o znanstveno-istraživačkom centru, navodno povezanim s proizvodnjom kemijskog oružja. Druga i treća nalaze se u blizini grada Homsa i to su postrojenja za skladištenje kemijskog oružja.

Vezani članci Boris Johnson (Foto: Screenshot) Britanski premijer za promociju iskoristio jedan od omiljenih božićnih filmova, to se nije svidjelo slavnom glumcu Abu Bakr al Bagdadi (Foto: AFP) Potvrđena smrt najbližeg Bagdadijevog suradnika: Ubijen glasnogovornik Islamske države

Sjedinjene Države s nekoliko razarača i jedne raketne krstarice lansirale su dalekometne projektile, većinom modele Tomahawk i JSM. Za napad su koristili i jednu od najnovijih podmornica na nuklearni pogon.

Pomorske snage koristila je i Francuska, a Britanija je koristila samo zračne snage. U napadu su sudjelovala četiri lovačka zrakoplova Tornado i ispalila projektile Storm Shadow. Francuska je prema Siriji također poslala svoje lovce Mirage i Rafal. Amerikanci su u napadu koristili i strateške bombardere B-1.

Detalje pogledajte u priloženoj videoprezentaciji.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr