Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Monstrum je koristio dum-dum metke

Objavljena fotografija koja dočarava sav užas djece prilikom masakra

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ustanovljeno je da je monstrum koristio dum-dum metke.

Na Facebooku je objavljena fotografija koja najbolje dočarava sav užas koju su djeca proživjela na otoku Utoya prilikom krvavog pohoda Andersa Behringa Breivika.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Poriče da je psihijatrijski slučaj Breivik: Bio sam gotovo prestravljen, užasno sam se bojao i zapravo to nisam želio učiniti Slika nije dostupna Za masakr 77 osoba Suđenje Breiviku počinje 16. travnja 2012.

Nakon obavljenih na desetke kirurških operacija ustanovljeno je da je monstrum koristio dum-dum metke. Prestravljene žrtve u dobi između 15 i 25 godina su se sakrile u objekte na otoku, iza drveća te čak među tijela ubijenih. Jedni su se pretvarali da su mrtvi dok su drugi skakali u ledenu vodu kako bi pobjegli sa otoka smrti.

'Svi smo se okupili u glavnoj kući kako bi razgovarali o tome što se dogodilo u Oslu. Odjednom smo začuli pucnjavu. Isprva smo pomislili da je to samo šala. Onda su odjednom svi počeli trčati', rekla je za Aftenposten 16-godišnja Hana Barzingi, preživjela svjedokinja masakra.

'Pucao je po svima. Uopće nije razmišljao. Mislim da nešto nije u redu s njim. Sve ovo izgleda kao noćna mora. Ne vjerujem da je sve ovo istina', zaključila je Hana. 'Bilo je bizarno i strašno. Jako strašno', dodala je njezina prijateljica i preživjela svjedokinja.

Obični Norvežani spasili desetke mladih

Dok se na idiličnom otoku Utoyi kraj Osla pomahnitali napadač u petak spremao hladnokrvno pobiti desetke mladića i djevojaka, obični Norvežani su, izlažući se pogibelji, sa svojim brodicama pokušavali izvući one koji su skočili u vodu kako bi se spasili.

Line (48), krhka plavuša koja već više od 20 godina živi na obali jezera, jedva 600 metara od mjesta zločina, nije mogla ostati skrštenih ruku kada je čula dječje krike.

'Prvo sam vidjela tri glave u vodi, onda samo jednu, samo se jedan preživjeli popeo na moj brod', rekla je, još duboko potresena.

'Vikali su i plakali, neki su bili krvavi, drugi su vidjeli kako su im prijatelji pogođeni hicima u vodi. Svi su tražili moj mobitel da se jave prijateljima', kazala je.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene