Obavijesti Video Pretražite Navigacija
nove nestabilnosti

Bombaški napad kraj ruskog veleposlanstva u Kabulu, poginulo najmanje dvoje djelatnika

Talibanski čuvari nakon napada kod ruskog veleposlanstva
Talibanski čuvari nakon napada kod ruskog veleposlanstva Foto: Afp
Dvoje zaposlenika ruskog veleposlanstva u Kabulu poginulo je, nakon što je bombaš samoubojica detonirao eksplozivnu napravu u blizini zgrade veleposlanstva.

U napadu u blizini ruskog veleposlanstva u Kabulu, glavnom gradu Afganistana, poginule su dvije osobe, a desetak ljudi je ozlijeđeno, prema informacijama ruskog veleposanstva.

Policija nije javno otkrila identete dva poginula djelatnika veleposlanstva. Još je desetak slučajnih prolaznika ozlijeđeno u eksploziji, koja se dogodila nakon što su zaštitari veleposlanstva vatrenim hicima ubili napadača, prenosi AP.

Pročitajte i ovo Telefon (Foto: Guliver/Thinkstock) lažna uzbuna Policija u Puli otkrila tko je dojavio da je bomba u trgovačkom centru

Pročitajte i ovo Vojne vježbe kraj Dubrovnika - 1 NATO U AKCIJI Sve su češće vojne aktivnosti u Hrvatskoj: Stručnjak pojašnjava zašto nebo nad Dubrovnikom prelijeću američki bombarderi

"Napadača su primijetili čuvari ruskog veleposlanstva i usmrtili ga...Trenutno nemamo novih informacija o žrtvama eksplozije", rekao je šef policije okruga u kojem se napad dogodio Mawlawi Sabir.

Rusko ministarstvo vanjskih poslova izvijestilo je kako je napadač detonirao eksplozivnu napravu blizu ulaza u veleposlanstvo u ponedjeljak ujutro oko 10:50 po lokalnom vremenu. "Napad je rezultirao smrću dvaju djelatnika diplomatske misije, kao i civilnim žrtvama", napisali su.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene