Boeing 737 (Foto: Arhiva/AFP)
Boeing 737 (Foto: Arhiva/AFP)

Tužba protiv Boeing Co. podnesena je u četvrtak na američkom saveznom sudu vjerojatno kao prva tužba zbog pada zrakoplova 737 MAX tvrtke Ethiopian Airlinesa 10. ožujka u kojem je poginulo 157 ljudi.


Tužbu je u saveznom sudu u Chicagu podnijela obitelj Jacksona Musonija, državljanina Ruande, i tvrdi da je Boeing, koji proizvodi zrakoplove 737 MAX, projektirao sustav automatske kontrole leta s pogreškom.

Vezani članci Meghan Markle, Princ Harry (Foto: Profimedia) Harry i Meghan bili su prisiljeni potegnuti radikalan potez, princ javno priznao koji je njegov najveći strah Jennifer Lopez (Foto: Instagram) Striptizeta koja je trovala bogate muškarce planirati tužiti Lopez i producente njezinog novog filma

Zrakoplovi 737 MAX prizemljeni su diljem svijeta nakon katastrofe zrakoplova Ethiopian Airlinesa koja se dogodila pet mjeseci nakon pada zrakoplova Lion Aira u Indoneziji u kojem je poginulo 189 ljudi.

Boeing je rekao u srijedu kako je reprogramirao software na svojim zrakoplovima 737 MAX kako bi spriječio da pogrešni podatci aktiviraju sustav protiv zatajenja uzgona koji je pod sve većom provjerom nakon dva smrtonosna pada u zadnjih pet mjeseci. (Hina)