Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NAKON NEKOLIKO MJESECI

Strava u rudniku - ugušilo se osam rudara, 20 ozlijeđenih: Utvrđen niz propusta, podignuta kaznena prijava

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Srpsko Ministarstvo rudarstva i energetike podnijelo je kaznenu prijavu Višem javnom tužiteljstvu u Nišu protiv 14 osoba zbog teškog kaznenog djela protiv opće sigurnosti ljudi i imovine zbog pogibije osmorice rudara te još 20 ozlijeđenih u rudniku Soko.

Državna tajnica Jovanka Atanacković u subotu je potvrdila da je zbog teške nesreće koja se dogodila u travnju ove godine u rudniku Soko kad je uslijed gušenja metanom poginulo osam rudara, a ozlijeđeno 20, srpsko Ministarstvo rudarstva i energetike podnijelo kaznenu prijavu protiv 14 osoba.

"Radovi su se izvodili temeljem neispravne i nevažeće dokumentacije", stoji između ostalog u priopćenju. Dodaje se i da tehnička kontrola nije provjerila sve činjenice. Tvrdilo se da odobrenja postoje, iako ih nije bilo, navodi N1 Srbija.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna MINISTRICA NA KONFERENCIJI Objavljeni prvi rezultati istrage pogibije rudara u rudniku Soko: Nije bilo eksplozije

Pročitajte i ovo Ilustracija (Foto: AFP) SVE SLUŽBE NA TERENU Velika eksplozija u rudniku u Srbiji: Poginulo je osam ljudi, ima i ozlijeđenih

Niškom tužiteljstvu dostavljena je cjelokupna dokumentacija, skupa s audio zapisima o nesreći. O svemu će biti obaviješteno i Republičko javno tužiteljstvo u Beogradu.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene