Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Na zahtjev kantonalne tužiteljice Emele Bukvić-Tahmaz, vijeće Općinskog suda u Sarajevu produljilo je pritvor 17-godišnjem Nerminu Sikiriću osumnjičenom za ubojstvo 17-godišnjeg Denisa Mrnjavca, učenika Katoličkog školskog centra.


Prema toj će odluci Sikirić, protiv kojeg je pripremni postupak na sudu još uvijek u tijeku, u pritvoru ostati još najmanje dva mjeseca.

Vezani članci Prometna nesreća kod Sarajeva - 1 Stravične scene kod Sarajeva: Automobil sletio s autoceste, poginula trojica muškaraca Prosvjed u Sarajevu - 5 Crni rekord u BiH, nikad više umrlih. Prosvjedi u Sarajevu: ''Mi nemamo vladu, imamo samo osobe na platnom spisku''

Za dva je mjeseca pritvor produljen i Nerminovim suučesnicima 18-godišnjem Ademiru leloviću i 19-godišnjem Berinu Taliću.

Tužitelj Edin Muratbegović, koji vodi istragu protiv Lelovića i Talića, proširio ju je i na Arminu Milić, Ademirovu majku.

Naime, u njezinoj je trgovini pronađen bokser i nož kojim je počinjeno ubojstvo, zbog čega je Armina osumnjičena za pomaganje izvršitelju kaznenog djela.

Denisa Mrnjavca su 5. veljače, u tramvaju, prvo verbalno, a zatim i fizički napala trojica mladića, a jedan od njih mu je nožem nanio smrtonosnu ozljedu. Napadači su pobjegli, ali ih je policija pronašla na osnovu izjava svjedoka.

Uhićeni su Nermin Sikirić, Ademir Lelović i Berin Talić pod sumnjom da su počinili kazneno djelo ubistvo. Ubijeni nije poznavao osumnjičene mladiće, koji su ga napali bez ikakvog povoda. 

Brutalno ubojstvo Denisa Mrnjavca bio je povod brojnih prosvjeda građana Sarajeva.