Na petodnevnom zračnom mitingu u Dubaiju izloženo je preko 160 letjelica, a svojim nastupima oduševljavaju akrobatske skupine.

Galerija


Više od 160 letjelica izloženo je na petodnevnom zračnom mitingu u Dubaiju. Već u nedjelju, prvi dan mitinga, najavljeno je da će Emirates Airlines kupiti 40 Boeinga 787-10 Dreamlinera, a radi se o ugovoru vrijednom 15 milijardi američkih dolara.

Vezani članci Milan Bandić pred Burj Khalifom (Foto: Screenshot) Novi Bandićev gaf - fulao vremensku zonu i kontinent: ''Ovo je najatraktivnija europska metropola'' Moda 60-ih u Zagrebu (Foto: Muzej grada Zagreba) Putovanje kroz vrijeme: Šarm 60-ih ispričan kroz kreacije legendarne Žuži, zvuke šlagera i pokoju buntovničku minicu

U slučaju mnogih izloženih zrakoplova radi se o dugo očekivanim prvim pokazivanjima.

Među izloženim vojnim zrakoplovima su ruski borac Suhoj Su-35, japanski Kawasaki C-2 i ukrajinski Antonov An-70.

Kada su u pitanju civilni zrakoplovi, Emirates Airlines predstavlja svoj Airbus A380. Tu su i Airbus A350, Airbus A319, Boeing 787 Dreamliner i Boeing 777.

Pored statičkog prikaza letjelica, prisutne su i akrobatske skupine iz Kine, Rusije i Ujedinjenih Arapskih Emirata koje oduševljavaju spektakularnim nastupima.

Dubai Airshow koji se održava od 1986. godine, svako dvije godine, najveći je spektakl ove vrste na Bliskom Istoku. Na posljednjem mitingu sudjelovalo je više od 1100 izlagača iz 60 zemlaja što ga je učinilo najvećim u povijesti zrakoplovnih izložbi.