Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Petodnevni miting

Impresivna izložba: Događanje na kojem se sklapaju milijarde dolara vrijedni poslovi

Dubai Airshow (Foto: AFP)
Dubai Airshow (Foto: AFP) Afp
Aktualno Galerija +0 Dubai Airshow (Foto: AFP) Galerija 1/1 >>
Na petodnevnom zračnom mitingu u Dubaiju izloženo je preko 160 letjelica, a svojim nastupima oduševljavaju akrobatske skupine.

Više od 160 letjelica izloženo je na petodnevnom zračnom mitingu u Dubaiju. Već u nedjelju, prvi dan mitinga, najavljeno je da će Emirates Airlines kupiti 40 Boeinga 787-10 Dreamlinera, a radi se o ugovoru vrijednom 15 milijardi američkih dolara.

Pročitajte i ovo Ilustracija Kontroverzni biznis Led s Arktika izvoze u Dubai: Umjesto u oceanu topi se u skupim koktelima Black Hawk helikopter SAD odobrio kupnju Hrvatska kupuje moćne američke letjelice: Idu brže od 300 km na sat, a koristi ih 30-ak zemalja

U slučaju mnogih izloženih zrakoplova radi se o dugo očekivanim prvim pokazivanjima.

Među izloženim vojnim zrakoplovima su ruski borac Suhoj Su-35, japanski Kawasaki C-2 i ukrajinski Antonov An-70.

Kada su u pitanju civilni zrakoplovi, Emirates Airlines predstavlja svoj Airbus A380. Tu su i Airbus A350, Airbus A319, Boeing 787 Dreamliner i Boeing 777.

Pored statičkog prikaza letjelica, prisutne su i akrobatske skupine iz Kine, Rusije i Ujedinjenih Arapskih Emirata koje oduševljavaju spektakularnim nastupima.

Dubai Airshow koji se održava od 1986. godine, svako dvije godine, najveći je spektakl ove vrste na Bliskom Istoku. Na posljednjem mitingu sudjelovalo je više od 1100 izlagača iz 60 zemlaja što ga je učinilo najvećim u povijesti zrakoplovnih izložbi.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene