Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Deset godina u radnom logoru?

Počelo suđenje dvjema američkim novinarkama u Sjevernoj Koreji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sjevernokorejski sud počeo je suđenje dvjema američkim novinarkama optuženima za ilegalni ulazak u zemlju i 'neprijateljsko djelovanje', za što bi mogle dobiti deset godina u radnom logoru.

Laura Ling i Euna Lee, reporterke Current TV-a bivšeg američkog potpredsjednika Ala Gorea, uhićene su 17. ožujka na kinesko-sjevernokorejskoj granici dok su izvješćivale o sjevernokorejskim izbjeglicama u Kini. Kako je javila sjevernokorejska novinska agencija KCNA, suđenje na Središnjem sudu u Pjongjangu počelo je u 15 sati po mjesnom vremenu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Prisilni rad u Sjevernoj Koreji Obama je ‘jako zabrinut’ zbog osude američkih novinarka Slika nije dostupna Sjeverna Koreja Američke novinarke osuđene na 12 godina prisilnog rada

Mjesni analitičari smatraju da bi novinarke mogle biti proglašene krivima te postati politički pijuni u sporu Pjongjanga i Zapada nakon sjevernokorejskoga nuklearnog pokusa 25. svibnja. 'Sjeverna Koreja mogla bi ih pustiti i deportirati u SAD ako se pregovori sa SAD-om budu dobro odvijali', rekao je analitičar Choi Eun-sak.

Sjeverna Koreja povukla se iz šesterostranih pregovora o dokončanju svojih nuklearnih ambicija, poručivši kako ne želi razgovarati s vladom američkog predsjednika Baracka Obame koju optužuje za nastavak neprijateljske politike s namjerom rušenja sjevernokorejskih čelnika.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene