Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tvrdi da je nevina

Počelo suđenje bivšoj djevojci i suradnici Jeffreyja Epsteina: Žrtva na sudu plakala prisjećajući što su joj radili i otkrila jezive detalje o pedofilskom lancu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Počelo suđenje bivšoj djevojci i suradnici Jeffreyja Epsteina, bivšoj djevojci i suradnici optuženog seksualnog prijestupnika Jeffreyja Epsteina. Pred sudom je progovorila jedna od njihovih žrtava i otkrila jezive detalje o tome što je Maxwell od nje tražila.

Ghislaine Maxwell (59) optužena je za vrbovanje tinejdžerica koje je nakon toga zlostavljao pokojni Jeffrey Epstein između 1994. i 2004. godine. Prije nekoliko dana započelo je suđenje, a ona se izjasnila da nije kriva po svim točkama optužbe.

Maxwell, koja ima britansko, američko i francusko državljanstvo, u zatvoru je od uhićenja prošle godine, a ako joj se dokaže krivnja prijeti joj kazna do 80 godina zatvora.

Žrtva plakala na sudu

Prošlog je tjedna pred sudom iskaz dala jedna od žrtava, identificirana pod pseudonimom Jane, a još dvije bi trebale svjedočiti prije kraja suđenja. Jane je, piše BBC, plakala dok je opisivala seksualne susrete s Epsteinom kada je imala 14 godina. Otkrila je da je i Maxwell ponekad sudjelovala i ponašala se "kao da to nije velika stvar".

Još jedna od žrtava pod pseudonimom Kate opisala je da joj je Maxwell pokazala školsku uniformu i rekla joj: "Mislila sam da bi bilo zabavno Jeffreyju čaj odnijeti u ovoj odjeći.'' Rekla je da je nosila odjeću i da je tada imala seksualni odnos s Epsteinom. Maxwell je, ispričala je, upoznala dok je bila tinejdžerica u Parizu, oko 1994. godine. Kako je u to vrijeme u Britaniji bila starija od dobi potrebne za seksualni pristanak, sudac je porotu uputio da se ti seksualni susreti ne smatraju nezakonitim.

Pročitajte i ovo Princ Andrew (Foto: Getty Images) Veliki skandal! Zbog izgleda i kraljevskog statusa žene su nekad ludjele za njim, a šuškalo se i da ljubi Hrvaticu, no danas je jedna od najomraženijih osoba na svijetu

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna novi udarac za princa Nema kraja užasnim detaljima iz "kuće horora": Nakon lutke nalik njemu otkriven i njegov veliki fetiš

Kate, koja sada ima 44 godine, rekla je da ju je na prvi pogled oduševila elegancija i sofisticiranost Ghislaine Maxwell: "Bila je vrlo impresivna, bila je sve ono što sam ja htjela biti'', rekla je Kate. Dok su pile čaj Maxwell joj je govorila o svom dečku "filantropu" koji je volio pomagati mladima.

Kate je tada započinjala svoju glazbenu karijeru i rekla je da je bila uzbuđena što ima "novu prijateljicu". U roku od nekoliko tjedana upoznala je Epsteina i, na poticaj Maxwell, počela ga je masirati, što se ubrzo pretvorilo u seksualne odnose. Ustvrdila je da je Maxwell u razgovoru često poticala seksualne teme, a Epsteina je opisala kao "zahtjevnog" muškarca koji je seksualne odnose tražio nekoliko puta dnevno.

Rekla je da nikada nije pomogla u pronalaženju drugih žena, ali je priznala da je komunicirala s Epsteinom u svojim 30. godinama, bojeći se što će se dogoditi ako to ne učini. 

Pročitajte i ovo Jeffrey Epstein (Foto: AFP) i drugi moćnici strahuju Loše vijesti za kraljičinog sina: Uhićena bogatašica će otkriti detalje o zlostavljanju maloljetnica u koje je upleten?

Članovi obitelji Ghislaine Maxwell pisali su državnom odvjetniku Merricku Garlandu žaleći se na loše postupanje prema njoj u pritvoru. "Ghislaineina fizička dobrobit i njezino pravo na pravilan i pravovremen pristup svom odvjetniku tijekom suđenja u potpunosti su zanemareni", tvrde. Odvjetnici obrane bogate Britanke tvrde da ju se koristi koristi kao žrtveno janje za Epsteinove zločine.

Maxwell se izjasnila nevinom po osam točaka koje ju optužuju za seksualnu trgovinu i druge optužbe. Jeffrey Epstein umro je u zatvorskoj ćeliji u New Yorku 10. kolovoza 2019. dok je čekao suđenje zbog optužbi za seksualnu trgovinu u saveznom slučaju. Njegova smrt je proglašena samoubojstvom.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene