Ghislaine Maxwell i Jeffrey Epstein
Ghislaine Maxwell i Jeffrey Epstein Foto: Afp

Maxwell je jutros uhićena u Bradfordu u New Hampshireu, rekla je FBI-eva glasnogovornica Adrienne Senatore.


Uhićena je Ghislaine Maxwell, bivša djevojka i dugogodišnja suradnica optuženog seksualnog prijestupnika Jeffreyja Epsteina, objavila je u četvrtak glasnogovornica FBI-ja.

Vezani članci Ilustracija Scena kao iz filma: Usred polijetanja aviona otvorio vrata, spustili se niz tobogan i pobjegli taksijem Andrej Plenković Uhićen 35-godišnjak, sumnja se da je na društvenoj mreži prijetio premijeru Andreju Plenkoviću

Američki tužitelj za južni okrug New Yorka priopćio je da će tijekom dana objaviti optužbe protiv Maxwell radi "njezine uloge u seksualnom iskorištavanju i zlostavljanju više maloljetnica koje je počinio Jeffrey Epstein".

Maxwell se povukla iz javnosti nakon smrti Epsteina, financijera optuženog za silovanje i seksualnu trgovinu maloljetnica tijekom gotovo dva desetljeća.

Neke Epsteinove žrtve tvrde da ih je Maxwell namamila u njegovo društvo te da su ih seksualno zlostavljali njegovi moćni prijatelji i on.

Maxwell je jutros uhićena u Bradfordu u New Hampshireu, rekla je FBI-eva glasnogovornica Adrienne Senatore.

Trebala bi se pojaviti pred saveznim sudom u četvrtak, otkrivaju izvori za Reuters.

Maxwell je Epsteinova bivša djevojka i dugo je bila u njegovom užem krugu društva. U članku Vanity Faira iz 2003., Epstein je opisuje kao svoju "najbolju prijateljicu".

Epstein je pronađen mrtav u saveznom zatvoru u New Yorku u kolovozu prošle godine gdje je čekao suđenje zbog optužbi za trgovinu seksualnim robljem.