Ghislaine Maxwell i Jeffrey Epstein
Ghislaine Maxwell i Jeffrey Epstein Foto: Afp

Maxwell je jutros uhićena u Bradfordu u New Hampshireu, rekla je FBI-eva glasnogovornica Adrienne Senatore.


Uhićena je Ghislaine Maxwell, bivša djevojka i dugogodišnja suradnica optuženog seksualnog prijestupnika Jeffreyja Epsteina, objavila je u četvrtak glasnogovornica FBI-ja.

Vezani članci Vladimir Putin (Foto: AFP) Prije dvije godine zadao je težak udarac Vladimiru Putinu, a sada je uhićen: Ruski guverner tereti se za likvidaciju poduzetnika Princ Andrew - 3 Loše vijesti za kraljičinog sina: Uhićena bogatašica će otkriti detalje o zlostavljanju maloljetnica u koje je upleten?

Američki tužitelj za južni okrug New Yorka priopćio je da će tijekom dana objaviti optužbe protiv Maxwell radi "njezine uloge u seksualnom iskorištavanju i zlostavljanju više maloljetnica koje je počinio Jeffrey Epstein".

Maxwell se povukla iz javnosti nakon smrti Epsteina, financijera optuženog za silovanje i seksualnu trgovinu maloljetnica tijekom gotovo dva desetljeća.

Neke Epsteinove žrtve tvrde da ih je Maxwell namamila u njegovo društvo te da su ih seksualno zlostavljali njegovi moćni prijatelji i on.

Maxwell je jutros uhićena u Bradfordu u New Hampshireu, rekla je FBI-eva glasnogovornica Adrienne Senatore.

Trebala bi se pojaviti pred saveznim sudom u četvrtak, otkrivaju izvori za Reuters.

Maxwell je Epsteinova bivša djevojka i dugo je bila u njegovom užem krugu društva. U članku Vanity Faira iz 2003., Epstein je opisuje kao svoju "najbolju prijateljicu".

Epstein je pronađen mrtav u saveznom zatvoru u New Yorku u kolovozu prošle godine gdje je čekao suđenje zbog optužbi za trgovinu seksualnim robljem.