Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Pobunjenicima u Iraku pomažu islamisti iz okolnih zemlja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najmanje 13 osoba ubijeno je, a 30 ranjeno u ponedjeljak prije zore u sukobima između američkih snaga i pobunjenika u gradu Diwaniyah, rekli su dužnosnici medicinskih i službi sigurnosti, 180 km južno od Bagdada.

Svjedoci su naveli da su eksplozije odjeknule nekoliko sati nakon što su pobunjenici ispalili minobacačke granate na obližnju američku vojnu bazu. Američka vojska nije za sada potvrdila te informacije.

Pročitajte i ovo Policija je okružila trgovački centar u Sydneyju - 4 Napadač upucan FOTO/VIDEO Preminula mama koju je manijak u šoping-centru izbo zajedno s bebom Ilustracija Užarena atmosfera Rusija optužila SAD da žele eskalirati sukob: Sastaje se Vijeće sigurnosti

"Medicinski centri Diwaniyaha primili su 13 tijela i 30 ranjenih,
uglavnom žena i djece", rekla je zamjenica direktora sanitarnih službi i dodala da ambulanta kola i dalje evakuiraju žrtve eksplozija.

Diwaniyah, grad sa šijitskom većinom, posljednjih je tjedana poprište sporadičnih borbi lokalnih milicija i iračkih snaga. 

Za neke terorističke skupine postoji opravdano uvjerenje da dobivaju pomoć, kako u ljudstvu tako i u oružju od ostalih arapskih zemalja. Osim arapskih, velika prijetnja stanovnicima Iraka kao i koalicijskoj vojsci su militantne skupine iz Irana i ostalih perzijskih zemlja.

Jedna od skupina, brigada Al-Quds, elitna jedinica Čuvara iranske revolucije, znala je i pomogla u planiranju napada na američke snage u Iraku u kojem je stradalo pet vojnika, objavio je u ponedjeljak jedan glasnogovornik američke vojske.

Aktivisti koje su uhitile američke snage, koji su optuženi za napad
20. siječnja na američki kompleks u Kerbali, rekli su da su vođe Qudsa Irana podržali taj napad, precizirao je general brigada Kevin Bergner.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene