Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Osvojili dva zastupnička mandata više

Pobjednik iračkih parlamentarnih izbora je koalicija Ajada Alavija

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Razgovori o osnivanju nove vlade bit će dugi i teški.

Sekularna koalicija Ajada Alavija pobijedila je na iračkim parlamentarnim izborima, dok je na drugome mjestu, s neznatnim zaostatkom, blok premijera Nurija al-Malikija, pokazuju preliminarni podaci objavljeni u petak.

Pročitajte i ovo Premijer Andrej Plenković Odlazak na ljetnu stanku Plenković izbjegao odgovor na važno pitanje: "To danas nije tema" Ilustracija Uhvaćen na zadarskom području Prijetio Plenkoviću i članovima Vlade: Uhićen muškarac zbog čijeg su poziva na Markov trg stigli interventni policajci

Alavijeva koalicija Irakija osvojila je 91, a Malikijev blok Pravna država 89 zastupničkih mandata. Mrtva utrka i snažna potpora Alaviju u sunitskim sjevernim pokrajinama znače da će se o osnivanju nove vlade voditi dugi i teški razgovori.

Irački nacionalni savez, šijitska skupina čiji su čelnici blisko povezani sa susjednim Iranom, na trećem su mjestu sa 70 mandata, prema preliminarnim rezultatima koje je u petak navečer objavilo Visoko izborno povjerenstvo, 19 dana nakon parlamentarnih izbora. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene